Manchester City Sunderland 13 augusti 2016

Speltips, Manchester City – Sunderland 13/8: Har titelfavoriten blivit för stor premiärfavorit?

Spelbolagens oddsfavorit inför Premier League-säsongen 2016/17, Manchester City, kliver in i hetluften som storfavorit mot ett bottentippat Sunderland på Etihad Stadium. En ”walk in the park”? Var inte så säkra på det…

Pep Guardiola är en av många upphajpade värvningar inför PL-säsongen – och med spanjoren som styrman över skutan, är förstås succén nära. Det är, utan tvekan, en av världens bästa tränare som kommer in och han kommer säkerligen sätta sin positiva prägel på klubben och dess spelfilosofi.

Hittills har succén dock uteblivit. Resultaten under försäsongen, i vänskapsmatcherna, har varit svajiga, men man ska såklart inte dra alltför stora slutsatser av just – vänskapsmatcher. Det är nu det handlar om att vara på rätt plats, att ha fått de taktiska detaljerna på plats och för spelarna att ha hittat formen.

Sunderland har också skiftat namn på tränarposten; Sam Allerdyce får, förvånande nog, förtroendet som tränare för det engelska landslaget och in har istället skotten David Moyes, som varit och härjat lite överallt de senaste åren, kommit in. Dock en kompetent tränare, ska nämnas.

Spelet suttit i fyra raka inbördes möten

Det var med minsta möjliga marginal och tack vare en fantastisk avslutning som Sunderland fixade kontraktet förra året. Undertecknad menar dock att det finns mer att hämta ur truppen och de borde kunna undvika den absoluta bottenstriden.

Manchester City, då – har de inte hajpats upp lite väl hårt? Oavsett så kan vi räkna med fortsatt offensiv tiki-takafotboll med Guardiola vid rodet. Kanske eventuellt ännu lite mer framåtlutat? På hemmaplan ljuder hur som helst alltid melodin; full fart framåt.

Nu har flera av Cityspelarna fått förlängd semester i och med Copa America och Europamästerskapet och således även en kortare försäsong. Kanske finns en bit till toppformen i några fötter?

Offensivt ska Sunderland absolut kunna hota City. Framförallt Fabio Borini är en spelare som jag är småförtjust i och han borde absolut kunna öka på sin målskörd från förra året.

Och lite statistik på det; i fyra raka inbördes möten på Etihad Stadium har det målats åt båda håll. Samma visa på nytt?

BLGM – ja spelas till 2,30 gånger pengarna hos Bethard, som har en välkomstbonus på 1 000 kronor! Oddset är runt 20 punkter högre än hos de flesta andra konkurrenter och en reaktion kan vara att vänta. Med andra ord; investera så fort som möjligt!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 13/8
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 78%
X: 15%
2: 7%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 38%