Speltips, Manchester City – West Ham 28/8: För dagen ska det skilja ett par klasser

Spelbloggare Publicerat: 27 August 2016

Pep Guardiola har fått fart på sitt Manchester City och när de tar emot fjolårskometen West Ham på Etihad Stadium finns det all anledning till att tro på att ännu en färsk trea ska inkasseras av City. Proppen ur?

Vid ett par tillfällen har undertecknad höjt varningens finger för att Manchester City eventuellt kan komma att bli trögstartade detta spelår, men de har sannerligen bevisat motsatsen; sex pinnar av sex möjliga är inkasserade i seriespelet och man har även blivit klara för gruppspelet i Champions League efter 6-0-krossen i dubbelmötet över rumänska Steaua Bukarest i playoffrundan.

West Ham var, såklart efter Leicester, den stora kometen i Premier League under fjolåret. Den bottentippade, åtminstone på den undre tabellhalvan, klubben löste till och med en Europabiljett – dock utan att förvalta den. Faktum är att de, precis som förra året, trillade ur EL-kvalet mot just rumänska Astra efter att oväntat ha förlorat med 0-1 på hemmaplan. Ett fiasko deluxe, som retat upp supportrarna enormt.

Allt talar för ettan…

Undertecknad är inte den som vill vifta bort West Hams möjlighet att lösa en Europabiljett även detta spelår, men just här lär de få stora bekymmer.

De har inte alls kommit upp i nivå under säsongsstarten; förlorade över Chelsea och lyckades med nöd och näppe lösa tre pinnar mot AFC Bournemouth. Därtill EL-kvalfiaskot och ja; det får tituleras som ett fiasko.

Den här förlusten över Astra var extremt oväntad, inte minst med tanke på att en a-betonad startelva presenterades. Till skillnad från fjolåret så satsades det verkligen på Europa nu.

Med den fajten avverkad kan vi konstatera att; självförtroendet lär svikta bland West Ham-spelarna och att de dessutom saknar full tank i och med den korta vilan och resorna till denna svåra bortamatch.

Ännu mer påverkar den korta vilan när West Ham också är svårt skadeskjutet. Spelare som Andy Carroll, Manuel Lanzini och André Ayew bland andra missar matchen medan stjärnan Dimitri Payet endast förväntas kunna spela en halvlek. Hans Nordveit – en spelare jag är förtjust i – är också osäker.

City visade däremot klassen mot Steaua Bukarest, också från Rumänien, och kunde efter 5-0-vinsten borta lämna de ordinarie spelarna utanför när gruppspelsbiljetten till Champions League säkrades.

Allt talar för att City, som spelar extremt framåtlutat och är starka på hemmaplan, vinner det här komfortabelt och de spelas med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – till finfina 1,84 gånger pengarna hos Unibet, som ni får 200% extra upp till 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: West Ham -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 28/8
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: