Speltips, Manchester United – Manchester City 10/9: Derbyfesten vi väntat på är här!

Spelbloggare Publicerat: 9 September 2016

Det kanske mest upphajpade Manchesterderbyt någonsin lurar runt hörnet. United och City, som båda kammat fullt efter tre omgångar, ska fäktas om tre extremt betydelsefulla pinnar på Old Trafford. Vårt val av spelobjekt hämtas från hörnmarknaden och det är fokus på ”De röda djävlarna”.

Två av världens största klubbar, två ärkerivaler som båda storsatsat inför detta spelår – med ingenting annat än PL-titeln i sikte.

José Mourinho står vid ena bänken, Pep Guardiola vid den andra – två av världens största fotbollssnillen. Spelare som Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba står mot Kevin De Bruyne och David Silva, bara för att nämna ett par världsklasspjäser hos båda parter.

Ett stort minus för Manchester City och även hela matchen för de med neutrala ögon är att anfallsstjärnan tillika profilen Sergio Agüero missar derbyt. Anledningen är den trematchersavstängning han drabbats av.

Om vi ska jämföra styrkeförhållandena inför matchen, kan man väl kortfattat summera det som att – Manchester United, med exempelvis Zlatan, har större stjärnstatus medan City har den större bredden.

Bra betalt på hörnlinan

Nåja, det relevanta; spelvalet.

Att tippa ett resultat, på 1X2-marknaden, är någonting vi håller oss borta från här. Det är svårt att sia hur styrkeförhållandet mellan parterna, ärkerivalerna, ser ut och vi finner istället det stora värdet på en mindre marknad, hörnmarknaden.

United har kunnat dominera mittfältet och således även matcherna inledningsvis i årets Premier League, mycket tack vare Paul Pogbas styrkor centralt – men man har ännu inte ställt mot överdrivet tufft motstånd. Manchester City ska ha alla möjligheter att, åtminstone under perioder, vinna mittfältet och föra dansen.

Kanske blir det mindre fokus på bollinnehav som något självändamål här, möjligen?

På hörnfronten har de inte heller varit speciellt dominanta, United. Detta trots mycket boll. Mot Bournemouth skapades två hörnsparkar, Southampton fyra och Hull sex.

Nu är hörnlinan, mot seriens tuffaste motståndare, på 5,5 med hela 1,83 x insatsen i betalt för underspelet. Undertecknad hittar värde minst 10 punkter neråt, så för oss är det ingen tvekan om att polletterna ska slussas in. Bet365 är platsen och hos dem får ni 1 000 kronor i välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: Manchester United under 5,5 hörnor
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 10/9
TV:  Viasat Sport Premium & Viasat Ultra HD (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: