15 januari 2017 Manchester United Liverpool

Speltips, Manchester United – Stoke City 2/10: Toppen mot botten

Manchester United verkar ha hittat in på rätt spår på nytt och när de ställs mot ett Stoke City helt ur balans hemma på Old Trafford kan vi inte annat än att tro på en utskåpning från ”De röda djävlarna”.

Det måste erkännas; undertecknad var en av de som hajpade upp Stoke inför det här spelåret, till och med som en tänkbar utmanare om Europaplatserna – men i alla fall hittills har det fått ätas upp. Med två snåla pinnar inkasserade på sex matcher parkeras nästjumboplatsen på. Endast Sunderland har varit sämre med en ynka pinne.

Kan Mark Hughes vända på skutan för sitt Stoke? Pressen börjar bli stor på den walesiske tränaren…

Verkligheten är en helt annan för Manchester United, som förvisso tappat lite men ändå är en av de hetaste titelaspiranterna. Med 4-0-2 i resultatraden är de placerade sexa just nu, dock i ett otroligt tätt skikt av tabellen. Det enda som räknas är de inkasserade treorna när man hoppas kunna hämta in på framförallt ärkerivalen Manchester City, som är i topp med sex vinster av sex möjliga.

Skadesituationen håller på att lättas upp för United. Luke Shaw och Henrikh Mkhitaryan ser ut att vara redo för spel efter kortare uppehåll. Om så blir fallet, saknas enbart Phil Jones. Värre för Stoke som har ett frågetecken över Joe Allens status, tillsammans med flera skador sedan tidigare, bland andra på keepern Jack Butland.

United vinner klart

Det ska väl bara kunna sluta på ett sätt?

Nu finns det mycket mer att hämta av Stoke. De hör inte hemma i botten, utan kommer med all säkerhet hitta stilen så pass att de säkrar kontraktet utan problem till slut. Men att vända en rakt nedåtpekande formkurva i en match som denna känns inte överdrivet troligt.

Så fort nivån höjts, har Stoke fallit platt. 1-4 i baken mot Manchester City och 0-4 mot Tottenham – båda tillfällen på hemmaplan – är förstås sådana matcher som sänker moralen rejält.

Manchester United kommer senast från Europa League-spel – en turnering de inte satsar speciellt hårt på – där de vann med 1-0 över ukrainska Zorya. Dessförinnan; en förkrossande 4-1-seger när mästarna Leicester kom på besök till Old Trafford.

Med spelare tillbaka, en större bredd och vassare spets, bättre form och hemmaplan ska Manchester United ses med alla möjligheter att plocka en bekväm trea.

Manchester United -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – synas till 2,02 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Manchester United -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:00, söndag 2/10
TV:  Visast Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 74%
X: 18%
2: 9%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 43%