21 juni 2017 Mexiko Nya Zeeland

Speltips, Mexiko – Chile 19/6: Formfaktorn avgörande

Mexiko möter Chile i söndagsnattens sena kvartsfinalfajt i Copa America. Oddssättarna ser det som en tät match på förhand – men vi håller ena sidan som klar favorit och investerar i en 1,83-oddsare.

Två av förhandsfavoriterna i Copa America drabbar samman – en semifinalbiljett är i potten. Var hamnar den?

Det två inledande vinsterna – mot Uruguay och Jamaica – följdes upp ett kryss mot Venezuela, vilket innebar att förstaplatsen säkrades i grupp C. Nu var den prestationen, i den avslutande fajten, inte alltför imponerande, men det roterades också på flera positioner; bland annat vilades stjärnspetsen Javier Hernández.

Chile föll i premiärbataljen mot Argentina, men kunde sedermera vinna över båda blåbären Bolivia och Panama. Mot de förstnämnda krävdes det dock ett mål i den tionde (!) stopptidsminuten för att kamma hem de tre pinnarna. Finns en hel del frågetecken med andra ord – prestationerna har inte varit i närheten av så bra som man kan kräva av ett Chile fyllt av kvalitet.

Mexiko klara favoriter

Slutspelet är så pass kort inpå gruppspelet att det redan handlar om att ha hittat formen för att ha en god möjlighet att utmana om titeln på allvar – och det har Mexiko, till skillnad från Chile.

Sedan finns det ju ett fantastiskt spelarkapital i Mexiko. Nämnde Javier Hernández är en av undertecknads favoritanfallare; en oerhört smart spelare, som inte bara kommer till möjligheter själv utan också öppnar upp för sina medspelare med sitt rörelsemönster.

Chile har inte heller haft samma möjligheter att hålla de främsta spelarna fräscha; det var fortfarande öppet inför den sista matchen och de har dessutom fått vila en dag mindre sedan den. En faktor som inte ska överdrivas i betydelse, men visst kan det påverka.

Kort och enkelt; Mexiko, som inte förlorat på 22 raka matcher, har imponerat klart mer på sistone och ska ses som större favoriter än vad oddssättarna presenterar dem som.

Mexiko att avancera vidare spelas till 1,83 x smeten hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Mexiko avancerar vidare
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 04:00, natten mot söndag 19/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 30%
2: 34%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 60%