Speltips, Mexiko – Jamaica 10/6: Grov klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 8 June 2016

Mexiko inledde Copa America på bästa möjliga sätt och möter nu gruppens svagaste nation, Jamaica. Plockar de ännu en bekväm trea och säkrar slutspelsbiljetten?

Grupp C:s stora favoriter, Mexiko och Uruguay, premiärspelade mot varandra – och det var en tät batalj. Trots en man mer under en stor period av matchen höll Mexiko på att sjabbla bort de tre pinnarna, men i den 85:e minuten kom 2-1-baljan och i slutsekunderna spiken i kistan. 3-1 mot en av mästerskapets tuffaste konkurrenter – det imponerar ändå!

Jamaica åkte däremot på en förlust i måstefajten mot Venezuela – den hade behövts vinnas för att ha en chans att eventuellt nå slutspelet – och kan i praktiken ses som ute. Men det är klart; möjligheten finns alltid och att bara smälla en av de större nationerna på nästan får ses som en vinst i lilla. Motivation kommer hur som helst finnas.

Mexiko minusspelas

Oavsett hur motiverade Jamaicaspelarna kommer vara, är det svårt att tro att de skulle kunna ställa till det för Mexiko. Proppen ur?

Grundläggande är den stora klasskillnaden som faktiskt råder. Mexiko är och ska vara en av de stora favoriterna till att vinna alltihopa medan Jamaica tillhör bottenskiktet av de nationer som medverkar i årets Copa America.

Formen är dessutom oerhört fin för Mexiko som vunnit nio matcher i följd, och inte förlorat på – hör och häpna – 19 efter varandra. Sämre status för Jamaica.

I förra årets Gold Cup nådde faktiskt både Mexiko och Jamaica till finalen – då vann de förstnämnda med stabila 3-1.

Och som Mexiko avslutade mot Uruguay kan vi räkna med att de kommer ut med rejäl fart och fläkt; gott självförtroende ingjutet i truppen. Jamaica får försöka stå emot när den klart bättre motståndaren sköljer fram i attack efter attack.

Såvida Mexiko bara kan få hål på Jamaica hyfsat tidigt, och de således måste pusha upp positionerna, ska fler mål bara komma av farten.

Mexiko spelar med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid tvåmålsvinst eller större – till 2,02 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Mexiko -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 04:00, natten mot fredag 10/6
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: