21 juni 2017 Mexiko Nya Zeeland

Speltips, Mexiko – Uruguay 6/6: Smakrik nattmacka från Copa América

Ännu en nattmacka väntar från Copa América. Mexiko och Uruguay – favoriterna i grupp C – ska fajtas om tre pinnar. Vi på Spelbloggare.se undrar om oddsen inte blivit lite skevt satta och tar ställning på handikappmarknaden.

Det är ett toppat Mexiko som kommer till det här mästerskapet, till skillnad från förra årets Copa America där de, trots relativt enkelt motstånd, kom sist i deras grupp – med två oavgjorda och en förlust.

Förmodligen är det just Mexiko och Uruguay som kommer toppa gruppen. Inte har väl varken Jamaica eller Venezuela kraften att utmana på allvar, eller? Större skrällar har ändå inträffat.

Uruguay är ett helgjutet motstånd, en av Sydamerikas starkaste fotbollsnationer. Även de svek i förra årets Copa America, där de åkte ur mot Chile redan i kvartsfinalen – den första nivån i slutspelet.

Tillsammans med nämnda Chile plitas Mexiko ut som fjärdefavorit i turneringen medan Uruguay anses med snäppet mindre chans på titeln. De bästa oddsen för att de ska få höja pokalen i slutet av månaderna står i 10,00 respektive 11,00 gånger pengarna. Oddssättarna har helt enkelt svårt att svårt att skilja dem åt.

Värdet finns i Uruguay

Däremot anser de, oddssättarna, att Mexiko ska vara klara favoriter i den här enskilda matchen – mycket på grund av att Uruguay saknar deras stora stjärna, Barcelonanfallaren Luis Suarez, vilket deklarerades rätt sent.

Och oavsett om han är den främste, känns det som att hans betydelse överdrivs lite väl här. Uruguay är, såväl med som utan honom, ett klasslandslag med spelare som Diego Godin – världens bästa mittback? – och PSG-anfallaren Edison Cavani fit for fight.

Kanske är det marknaden som tagit för drastiska beslut av avbräcket på Suarez?

I VM-kvalet har Uruguay briljerat och de hittas ju nu etta, i en grupp på tio nationer, med fyra vinster ett kryss och en förlust. Resultaten i de tre senaste där imponerar rejält – vinster över Peru och Chile samt kryss mot Brasilien.

Mexiko har också stått rakryggade – vunnit fyra av fyra matcher – i deras VM-kval, men motståndet har inte varit i närheten av lika starkt.

Uruguay +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – spelas till 1,92 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Uruguay +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 02:00, natten mot måndag 6/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 41%
X: 31%
2: 29%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 63%