31 oktober 2016 Stoke Swansea

Speltips, Middlesbrough – Stoke 13/8: Goda målmöjligheter på Riverside Stadium

Middlesbrough får besök av ett offensivt intressant Stoke i deras återkomst till det engelska finrummet, Premier League. Kan en öppen och underhållande fajt vara att vänta, tro?

På pappret måste klassiska ”Boro” vara en av de starkaste nykomlingarna i Premier League på år och dagar. Den redan starka truppen, som förde dem till andraplatsen i Championship, har spetsats till rejält – i synnerhet offensivt; Viktor Fischer och Álvaro Negredo är två av flera stora namn, den förstnämnda med sin stora potential och den sistnämnda med sin rutin.

Det är alltså ett tillspetsat Middlesbrough som kommer till finrummet – och med deras spektakulära nyförvärv visar de att de är en kraft att räkna med.

På besök till Riverside Stadium kommer Stoke, som även de satsar hårt och alltjämt är i en pågående utvecklingsfas. Lagets spelfilosofi har under tid förändrats radikalt med Mark Hughes vid rodret och med tanke på vilket spelarmaterial som finns, är det inte annat än logiskt. Sakta men säkert växer också Stoke till en alltmer pålitlig maktfaktor i Premier League. Kanske kan de ta klivet och börja utmana om Europabiljetterna nu?

Förutom ett par långtidsskador i Stoke, finns inte mycket intressant att rapportera på truppfronterna. Gästernas Glen Johnson är inte helt säker för spel, men rapporter talar för att han kommer kunna medverka.

Målspelet betalar i överkant

”Boro” och Stoke är två klubbar som blev kända för deras defensiva styrkor och de förstnämnda är fortfarande det, med fjolåret i bakhuvudena, men känslan är att de numera har kvaliteten att spela en mer offensivt inriktad fotboll. De är så pass förstärkta att kontraktet dessutom borde lösas utan bekymmer.

Stoke har förändrat sin spelfilosofi över tid; är alltmer offensiva nu och verkar vilja ta ännu ett kliv där. Eftertraktade Marko Arnatovic och Xherdan Shaqiri är kvar trots att de blivit ryckta och slitna i från flera håll och kanter – två, i sina bästa stunder, offensiva genier.

I återkomsten tror jag att vi kan räkna med ett Middlesbrough som vill kliva ut och dominera matchen; jaga de tre pinnarna, och även visa att de är här i Premier League för att stanna. Detta borde inte vara Stoke emot och de kommer säkerligen få sina möjligheter att hitta nätmaskorna.

Öppet, fartfyllt och underhållande? Det luktar mål…

BLGM – ja spelas till 2,25 gånger fläsket hos Bethard, som har en välkomstbonus på 1 000 kronor. Undertecknad hittar värde runt 7-8 punkter ner och det är således bara att investera polletterna.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 13/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 30%
2: 27%
Över 2,5 mål: 39%
Under 2,5 mål: 64%