16 oktober 2016 Middlesbrough Watford

Speltips, Middlesbrough – Watford 16/10: Goda målmöjligheter från Riverside Stadium

Söndagens Premier League öppnar Middlesbrough och Watford på Riverside Stadium, varifrån vi tror att en rätt öppen fajt borde vänta. Slutsatsen? Ett målobjekt värt 1,75 x insatsen.

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Nykomlingar till trots, Middlesbrough har haft en rätt stor press på sig från allmänheten – har på vissa håll titulerats som seriens bästa nykomling på flera år. Äventyret öppnades också på ett bra sätt; med kryss mot Stoke och sedermera seger över Sunderland. Därefter har pinnarna trillat in mindre tätt och så lite som sex stycken är facit på sju matcher.

Watfords formutveckling ser annorlunda ut och de hittade inte rätt fören precis innan uppehållet. I de fyra sista matcherna blev det två vinster, ett kryss och en förlust. Vad som är intressant med detta Watford är hur de ena veckan kan värja undan ett toppmotstånd med bravur för att den andra torskar över ett bottendito. Ojämnt.

Få orosmoment på truppfronten för ”Boro”. Gästerna har fortsatt stora skadeproblem, fastän vissa pjäser kan komma tillbaka i speldugligt skick och Walter Mazzarri får fortsätta peta runt i startelvan – men det har de också blivit vana med.

Trevlig mållina

När Watford är på humör, då joggar de hem en match som denna – men de kan lika väl vakna upp på helt fel sida och åka på en klar torsk.

Något som varit desto mer av en tydlig trend för Watford är att offensiven levererar medan defensiven är svajig – inte alls förvånande med tanke på hur startelvan ser ut. Omställningsspelet är sylvasst och mot ett ”Boro” som lär vilja föra dansen kan det betyda att matchbilden öppnas upp rejält.

Även ”Boro” har haft problem med försvarsspelet och deras matcher har bjudit på en hel del mål. Fyra matcher har klivit över 2,5-målslinan och två bjudit på exakt två baljor medan övrig slutade mållös.

Statistiken är ännu mer övertygande för Watfords räkning. Fem av sju över linan och två har innehållit exakt två.

Det här har alla möjligheter att bli en underhållande historia, menar vi – något som oddssättarna är långtifrån lika övertygade om.

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två – spelas till 1,75 x polletterna hos Bethard, som ni får 1 000 kronor att spela för hos här!

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, lördag 16/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 30%
2: 26%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 60%