28 februari 2017 Juventus Napoli

Speltips, Milan – Juventus 21/5: Klasskillnad bör råda

Det vankas ännu en lördagscupfinal – nu i italienska Coppa Italia. Titeln gör AC Milan och Juventus upp om och vi har en stark känsla över var den hamnar. Håller ”Den gamla damen” för favoritskapet?

Observera att matchen spelas på neutral plan, Stadio Olimpico i Rom.

En oerhört åtråvärd titel är i potten. Milan behöver den framförallt för att rädda deras heder efter ännu en uselt genomförd Serie A-upplaga, åtminstone till vad som folk runtom klubben förväntar av dem. Sedan handlar det förstås också om att säkra en Europabiljett. För ärlighetens skull ska anrika Milan, med denna trupp, inte hålla för bättre än den sjundeplats de landade på.

Juventus öppnade, som säkert bekant, spelåret under all möjlig kritik; treorna kunde helt enkelt inte plockas – men när de väl vaknade till liv, var de omöjliga att rucka på. När kalaset summerades skiljde hela nio pinnar ner till jagande Napoli på silverplatsen – den femte raka serietiteln. Dominansen i Italien blir allt mer cementerad.

Klasskillnad

Avståndet mellan Milan och Juventus i Serie A landade på 34 poäng – vilket visar på den stora klasskillnaden som faktiskt råder. Juventus är flera nivåer bättre än sina motståndare här och ska ha alla möjligheter att plocka deras andra raka inhemska dubbel.

Och till den här fajten, som alltså spelas på neutral plan, lider Milan av två stora avbräck – båda de ordinarie ytterbackarna Ignazio Abate och Luca Antonelli saknas. Även Juventus har en del betydande pjäser out; Claudio Marchisio, Sami Khedira samt Leonardo Bonucci. Där är dock uppbackningen klart bättre.

Gästerna är i suverän form och avslutade seriespelet med en 5-0-kross över Sampdoria medan Milan hackat rejält, framförallt när nivån på motståndet pushats upp, och de förlorade med 1-3 hemma mot Roma senast.

Milan har fått erkänna färg gång efter gång när de ställts mot lite tuffare motstånd och känslan är att de får det svårt att stå upp emot ett skinande Juventus…

1,67x för Juventusvinsten plockas hos vår favoritbookie, William Hill.

Se matchen gratis hos Bet365

Bet365 sänder Milan – Juventus för alla kunder med ett konto med pengar på hos dem. Saknar ni konto där får ni 1 000 kronor om ni öppnar konto här.

Speltips:

Speltips: Juventus vinner
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 21/5
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 14%
X: 26%
2: 60%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 62%