4 december 2016 Lazio Roma

Speltips, Milan – Lazio 20/9: Tungviktsmöte på tapeten

Svårt skadeskjutna Milan har siktet inställt på tre pinnar när rivalen Lazio besöker San Siro. Vi ställer oss dock tveksamma till huruvida de ska lyckas kamma hem dessa eller ej – och tror att bortalaget kan bjuda på en skräll.

Förutom att det är två rivaler, om än långt ifrån de mest bittra sådana, är det också två parter med hopp om att kunna utmana om Champions League-biljetterna. De har båda tappat en hel del i kvalitet i relation till motståndarna i den italienska fotbollen de senaste åren, men bör ändå kunna utmana om Europabiljetterna.

Fyra matcher in i säsongen har tabellen förstås ännu inte hunnit sätta sig. Milan har både vunnit och förlorat två matcher; varit rejält svajiga, upp och ner, i deras prestationer. Lazio kan vara klart nöjdare, fastän de bara plockat en pinne mer än just Milan – med vad som presterats på planerna och skörden i ett rätt tufft schema.

Stort skrällbud!

Här köper jag inte hur oddssättarna resonerar överhuvudtaget – att Milan ska vara så här pass kraftiga favoriter mot ett starkt Lazio.

Till att börja med värderar vi Lazio som den snäppet bättre parten. Som nämnt; de kommer båda jaga Europabiljetterna, men det är oerhört tveksamt om Milan har kraften att lösa en av dem. De är helt enkelt inte vilka de en gång varit, under Zlatan Ibrahimovics sejour i klubben och dessförinnan.

Lazios enda torsk under säsongsstarten kom mot urstarka Juventus med uddamålet. Inte mycket och snacka om där. Nu senast krossades Pescara med tre mål mot noll. Formen hittad?

Nu kommer även Milan från en knapp seger, borta över Sampdoria – dock en knappast välförtjänt sådan. En förlust hade varit mer logisk utifrån hur matchen utvecklade sig och chansfördelningen under de 90 minuterna.

Därtill är Milan fortfarande svårt skadeskjutna, speciellt på de defensiva positionerna. Av rapporterna att tyda verkar Luca Antonelli och Mattia De Sciglio vara två av de som får stå åt sidan med skador. Få orosmoment för Lazio däremot.

Det här luktar skräll – om det ens tituleras som en sådan – långa vägar och när vi får hela 1,76 x insatsen för att det ska sluta oavgjort eller med en bortavinst kan vi inte hålla fingrarna borta. Bethard är platsen och här kan du hämta 1 000 kronor i välkomstbonus hos dem!

Speltips:

Speltips: Lazio +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 20/9
TV:  Viasat Sport Premium  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 45%
X: 29%
2: 28%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 55%