Speltips, Milan – Roma 14/5: De vinner toppfajten

Spelbloggare Publicerat: 14 May 2016

Vilken kalasfajt! Storklubbarna Milan och Roma avslutar Serie A-året 15/16 mot varandra på San Siro – och vi plockar ut ett 1X2-tecken till, vad vi menar är, klara värdesiffror.

En anrik klubb som Milan, fastän de fortfarande är för tunna för att utmana den italienska och europeiska toppen, vill förstås alltid spela i Europa. De står parkerade som sjua, behöver alltså kliva upp ett snäpp för att den drömmen helt säkert ska slå in – Sassuolo är en pinne ovanför och ställs mot Inter i den avslutande matchen. En vinst här skulle med andra ord betyda att möjligheterna är stora.

Under 2016 har Roma, tillsammans med vinnarna och dominanterna Juventus, varit starkast i hela serien. Skörden har varit så pass bra att avståndet på tvåan Napoli mer eller mindre knaprats in helt och hållet. Dock ska det mycket till för att de ska passeras; de behöver tappa mot Frosinone medan Roma vinner det här.

Oavsett så är det tre oerhört betydelsefulla pinnar på spel. Givet TV-val, detta. Matchen startar 20:45 och visas på bland annat Viasat Fotboll och Viaplay. Öppna ett konto hos dem här: viaplay logo

Tvåan spelas

En lika betydelsefull match för båda parter. Motivationsfaktorn, som annars brukar betyda mycket i slutskeden av spelåren – den är med andra ord irrelevant i diskussionen.

Då är det klass och form vi får ta hänsyn till – två områden som Roma vinner stort på. De har, som nämnt, varit fenomenala under 2016; inte en enda av de 16 senaste seriebataljerna har förlorats, varav endast tre slutat oavgjorda. Nu är fyra vinster uppradade; ena plockades mot starka Napoli och nu senast städades Chievo undan med stabila 3-0.

Milan haltar och har saknat kvalité i det mesta det gjort under den senaste tiden. Tränarbytet till Cristian Brocchi har inte fått önskad effekt. Faktum är att endast två av de tio senaste matcherna vunnits trots enkelt spelschema. Sampdoria besegrades med uddamålet på bortaplan förra veckan, men det var ett helt oinspirerat och omotiverat motstånd på andra sidan planhalvan.

Dessutom en hel del skadebekymmer för Milan. Ett antal osäkra pjäser. Klart bättre situation för Roma som kan ställa ut närmast starkast möjliga manskap.

Och sen ska det nämnas – i grund och botten är Roma ett flera snäpp mer solitt fotbollslag än Milan. Klasskillnad vågar jag till och med sticka ut med.

Den raka tvåan hugger vi till 2,20 x insatsen.

Speltips:

Speltips: Roma vinner, rak tvåa
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 14/5
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: