9 oktober 2016 MK Dons Port Vale

Speltips, MK Dons – Port Vale 9/10: 1X2-tecken plockas ut

Utbudet av klubbfotboll under VM-kvaluppehållet är oerhört tunt, men vi tar oss ner i de engelska divisionerna där spelvärde hittats– till League One och matchen mellan MK Dons och Port Vale, på Stadium MK . Vi pekar på ett par faktorer som motiverar för spel på ett av 1X2-tecknen.

Det är fortfarande oerhört tätt i League One och varenda pinne är av största betydelse. Dessa klubbar hittas i mittenskiktet av tabellen, men Port Vale skulle vid händelse av en trea kliva upp på kvalplatsområdet och MK Dons detsamma, om de vinner med minst två baljor.

MK Dons har förstås siktet på ett snabbt respass tillbaka till Championship, som de föll ur förra året. Truppen är stark i tredjedivisionsmått mätt och det ska finnas stora möjligheter till att slåss om Championshipbiljetterna.

Tittar vi till Port Vale känns de som ett klassiskt mittenlag i den här serien, precis som de blev under fjolåret. Nu finns häng på playoffplatserna, men tabellen har ännu inte dragits isär och undertecknad hade blivit smått förvånad om de fanns uppe och nosade på topp sex om ett par månader.

Ettan testas

Vid första anblick känns 1,83 x insatsen kanske inte superlockande för den raka ettan, men visst ska det ändå finnas lite värde i de siffrorna?

Dels värderar jag MK Dons som den snäppet bättre parten. Inte överdrivet stor skillnad, men ändå sådant som borde betyda en handfull pinnars avstånd dem emellan när spelåret ska summeras.

Betydande avbräck är de också drabbade av, Port Vale. Anton Forrester missar matchen med en skada och mittfältspjäsen Paulo Tavares står som avstängd. Betydande avbräck, i synnerhet på den sistnämnda.

MK Dons vilade flera spelare i veckans cupfajt och de väntas vara tillbaka i spel nu, helt fit for fight.

Formen ser också fin ut för värden, som har två raka vinster – båda på bortaplan. Stärker dem säkerligen inför den här uppgiften. Gästerna, då? De har istället två förluster uppradade och på bortaplan har de 0-2-3 i resultatraden. Även förra året var bortastatistiken undermålig, så det är absolut inte en slump att det skiljer så mycket hemma och borta.

Den raka ettan lockar starkt till de 1,83 x polletterna som William Hill dukar upp. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: MK Dons vinner, rak etta
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:15, söndag 9/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 55%
X: 26%
2: 21%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 50%