23 december 2016 Motherwell Aberdeen

Speltips, Motherwell – Aberdeen 23/12: Skör favorit – öppnar för mål?

Målpolletter kastas in i skotska Premiership, när Motherwell och Aberdeen ska fäktas om pinnarna på Fir Park. Gästerna känns som sköra favoriter – och det borde öppna upp åt det andra hållet…

För tio dagar skulle just de här parterna möta varandra, på Pittodrie Stadium. Matchen blev dock uppskjuten illa kvickt efter problem med belysningen på arenan.

De senaste två årens silvermedaljörer, Aberdeen, besöker alltså Motherwell, som var en av årets uppstickare i Skottland. Det har inte sprudlat om hemmalaget det här spelåret och upp till den övre halvan skiljer tre pinnar, med en match mindre spelad än konkurrenterna ovan.

I vilket skikt av tabellen Aberdeen, nu placerade trea i tabellen, ska hålla hus är tveklöst – helt till skillnad från Motherwell. Kan de komma upp i topp sex när serien kliver in i dess andra fas?

Spelare som Stevie Hammel, Joel Chalmers och Kieran Kennedy rapporteras missa matchen för Motherwell. Gästerna ser däremot ut att komma till spel helt skadefria…

Mål att vänta

Gästerna, är de inte lite sköra favoriter här?

Men istället för att klicka in en ren skräll, spelar vi att det ska bli mål åt båda håll. Alla möjligheter borde finnas och 1,80x är acceptabelt betalt.

Som situationen ser ut, är Aberdeen en skör favorit. De har inte visat upp vidare form och föll oväntat med 1-2 borta över Ross County senast – en match där det rapporterades om ett svajigt försvarsspel, vilket också resultaten antyder.

Liknande tendenser har synts i flera bortamatcher den senaste tiden – fyra raka har bjudit på mål åt båda håll.

Varit rätt bra fart i Motherwells hemmamatcher också. Innan 0-0-fajten mot Kilmarnock för två veckor sedan, spelade man en fantastisk batalj mot Celtic – dock förlust med 3-4. Gott målsnitt allt som allt.

Dessutom har fem raka inbördes möten, 2015 och framåt, innehållit mål åt båda håll.

Som nämnt; jag litar inte alls på Aberdeen här – och framförallt inte att de håller nollan.

BLGM – ja spelas till 1,80 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 23/12
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 19%
X: 26%
2: 57%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 49%