Speltips, Napoli – Benfica 28/9: Har oddsen inte blivit lite skevt satta?

Spelbloggare Publicerat: 27 September 2016

Vi riktar strålkastarljuset mot Stadio San Paolo och CL-bataljen mellan italienska Napoli och portugisiska Benfica – en match där vi inte alls köper värdens stora favoritskap. Kan bortalaget knipa hem en pinne?

Det är långtifrån de mest namnstarka klubbarna som drabbar samman under onsdagen – men det är en löjligt intressant fajt som väntar. Dels är det två underhållande parter att skåda samt att det är en match av största möjliga betydelse.

Undertecknad ser de här två som favoriterna att lösa slutspelsbiljetterna i grupp B, som annars är en av de, på pappret, mindre starka grupperna. Förutom Napoli och Benfica, innehåller den även turkiska Besiktas och ukrainska Dynamo Kiev.

Napoli öppnade CL-spelet med en 2-1-vinst borta mot Kiev – oerhört imponerande. Benfica ”bara” fick 1-1, oavgjort, hemma mot Besiktas och har således inte råd att torska här. Då skulle det bli tufft att lösa en slutspelsbiljett.

Värden saknar enbart Vlad Chiriches, skadad, medan Benfica har Jonas, Raúl Jiménez, Jardel och Rafa. Oförändrade på de fronterna.

Benfica kan skrälla

Givetvis ska Napoli vara klara favoriter som värd mot Benficas, men såhär stora? Nja, det ställer vi oss starkt tveksamma till.

Benfica är mer än kapabla till att skrälla till det här – och ska väl inte ses som speciellt mycket tunnare än just Napoli? Det finns stor klass i truppen, vilket bevisats vid upprepande tillfällen.

Gruppspelet i CL blev det en andraplats i för Benfica förra året – Atlético Madrid kom etta och Galatasaray och Astana under dem – och i slutspelet skickades ryska Zenit ut, innan man föll knappt mot Bayern München. En fantastisk resa!

Napolis Europasuccér har varit desto mer lätträknade. Förra året trillades EL-slutspelet ur redan i sextondelsfinalen.

Båda parter har öppnat spelåret starkt och det här har alla möjligheter att bli en tät batalj.

Benfica +1,0 mål (asian handicap) – pengarna tillbaka vid uddamålsförlust – spelas till 1,78 x insatsen hos Bethard (1 000 kronor i välkomstbonus!).

Speltips:

Speltips: Benfica +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 28/9
TV:  viasatmotor logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: