Speltips, New York City – New York Red Bulls 3/7: NY-derby på tapeten!

Spelbloggare Publicerat: 1 July 2016

Ett skållhett MLS-derby står på tapeten när New York City och New York Red Bulls drabbar samman. Gästerna har haft en stor fördel i inbördes mötena på sistone och vi tror att de löser ännu en vinst mot stadsrivalerna.

Observera! Avspark är redan 18:15.

Det är inte bara stor prestige på spel i matchen – utan även tre oerhört betydelsefulla och friska pinnar.

Faktum är att lillebror NY City, som skapades 2013, är före NY Red Bulls i Eastern Conference – tvåan mot trean, med 24 respektive 23 pinnar. Ettan och tvåan i tabellen tar, som säkert bekant, direktplatserna till slutspelet.

Eastern Conference är tät just nu och avståndet ner till död mark är extremt litet, så varenda tappad pinne kan komma att bli förödande till när allt ska summeras. Att City, som tvåa, har resultatraden 6-6-5 och Red Bulls som trea 7-2-8 talar för hur jämnt det faktiskt är.

Vann med 7-0 senast

Derbyn är alltid speciella och det är fler faktorer än exempelvis form och klass att ta hänsyn till – det mentala har en stor del i det hela, och det är just det som är anledningen till varför vi plitar ut New York Red Bulls som klara favoriter i den här fajten.

Sedan New York City skapades har dessa två rivaler spelat fyra inbördes möten, varav Red Bulls har vunnit samtliga. Senast, för runt en och en halv månad sedan, vann de med förkrossande 7-0 på just Yankee Stadium.

Nu är klasskillnaden inte så stor som de siffrorna visar på, men i min bok ska NY Red Bulls ses som den bättre parten, New Yorks stolthet.

Formfaktorn talar till New York Citys fördel – två raka matcher har vunnits – medan Red Bulls förlorade senast och spelade oavgjort dessförinnan, endast MLS-matcherna inräknade, men det vänder fort och det är knappast formkurvor som satt sig.

Båda dessa parter har sina främsta kvalitéer i offensiven och när det satsas framåt är det ofta till bekostnad av defensiven.

New York Red Bulls över 1,5 mål spelas till dubbelt betalt hos Betway, som ni läsare hos oss får en unik bonus på 1 500 kronor hos. Hämta den här!

Speltips:

Speltips: New York Red Bulls över 1,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 18:15, söndag 3/7
TV:  eurosport logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: