Speltips, New York Red Bulls – New York City 24/7: Förändrat maktförhållade

Spelbloggare Publicerat: 24 July 2016

Toppmöte tillika derby står på MLS-schemat, i Eastern Conference. Tabellettan New York City välkomnas till Red Bull Arena av ärkerivalen och trean New York Red Bulls. Kan en skräll lura runt hörnet, eller håller Red Bulls för favoritskapet?

Håller lillebror på att bli större än storebror?

New York City, som skapades så sent som 2013, har imponerat stort under spelåret och hittas fem pinnar ovanför just Red Bulls, som är och varit en av de starkaste krafterna i MLS. Och på det? Derbyförbannelsen bröts i början av månaden när vinstsiffrorna skrevs till 2-0 på Yankee Stadium – de fyra dessförinnan hade förlorats.

Det är alltså trean och ettan som möts. Så förutom att det är ett derby – kanske framförallt – är det också en match som är av oerhört stor betydelse i kampen om de två direktbiljetterna till slutspelet.

Båda sidor har ett par pjäser out, men det är inte mycket nytt som hänt på truppfronterna.

Dubbelchansen lockar

Undertecknad är en av de som väntat på New York Citys dipp, men när just Red Bulls städades undan med 2-0 visade de att de på allvar har blivit en kraft att räkna med.

Frank Lampard, Andrea Pirlo och David Villa – med flera – spetsar till ett, i MLS-mått mätt, starkt City. Ska de verkligen tituleras som sämre än Red Bulls? Nja, kanske inte. Knappt, utifall att.

I den här enskilda matchen ska de ha en utmärkt chans att lösa minst en pinne. Maktförhållandet dessa två emellan fick en hård smäll senast. Kanske var det ett trendbrott? NY City är också en av få klubbar som presterat på resande fot i en hemmabetonad serie.

Faktum är att Red Bulls bara vunnit en av de sex senaste MLS-matcherna medan City vunnit fem av de sex senaste.

Att oddsen då ska se ut såhär? Inte en chans.

Dubbelchansen X2 – spelet sitter vid oavgjort eller bortavinst – spelas till 2,16 x smeten hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i bonus hos här!

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 2,16 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:15, söndag 24/7
TV:  eurosporttva logo(TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: