Speltips, Newcastle – Crystal Palace 30/4: Vi har hittat en vinnare

Spelbloggare Publicerat: 28 April 2016

Hemmaplan, motivation och form talar för Newcastles favör när de får besök av Crystal Palace på St. James’ Park under lördagseftermiddagen. Plockar de en värdefull trea i bottenskiktet av tabellen?

När kniven suttit som hårdast mot strupen, då har Newcastle, som sett till kvalitén i truppen inte alls ska behöva fajtas för sitt kontrakt, fått upp farten. Spanjoren Rafael Benitez har fått ordning på sitt manskap, men frågan är om det är försent?

”The Geordies” parkerar som nästjumbo, men har bara en pinne upp till säker mark med tre matcher kvar att spela.

I teorin kan Crystal Palace fortfarande trilla ur serien, men i praktiken är det en omöjlighet. Den stora besvikelsen, i klass med Newcastle, har åtta pinnar ner till det helröda tabellområdet och kan redan nu sikta på, blicka mot FA-cupfinalen mot Manchester United i slutet av nästa månad. Där finns chansen att rädda deras anseende – i serien finns inte mycket att hämta.

Höjt sig rejält

Vi är i det skedet av spelåret när motivationsfaktorn blir av allt större betydelse. En del av lagen har redan åkt iväg på mental semester och även om det absolut inte varit så i Crystal Palace fall – de har faktiskt presterat fin fotboll på sistone – är det såklart så att den här fajten inte är av lika stor betydelse för dem, som Newcastle.

För Newcastle ska tre pinnar bara in på kontot – och det ser ljust ut, nästjumboplatsen till trots. De två senaste matcherna – borta mot Liverpool och hemma mot Manchester City – har slutat oavgjorda och man hade faktiskt kunnat hämta mer ur dem. Dessförinnan krossades Swansea med tre mål mot noll.

För Crystal Palace står säsongen till att rädda i den nämnda cupfinalen nästa månad – inte här…

På hemmaplan, med ingjutet mod och självförtroende i truppen ska värden ses med stor chans att kamma hem alla tre pinnarna. I min bok borde de lösa detta i minst hälften av fallen som det sett ut på senare tid och då är det bara att investera i den raka ettan till finfina 2,05 x polletterna hos klassiska Betsson.

Speltips:

Speltips: Newcastle vinner, rak etta
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Unik: 1 000 + 200 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 30/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: