Manchester United Bournemouth 17 maj 2016

Speltips, Newcastle – Manchester United 12/1: Krismöte – målspel testas

Det sprudlar varken om Newcastle eller Manchester United, men sett till ena partens totala uddlöshet och den andras starka försvarsspel – lockar ett målspel rejält.

Undra på om Manchester United, trots Chelseas fatala fiasko, är det laget som fått allra mest skit under spelåret. Den femteplacerade storklubben, och tränaren Louis van Gaal, pikas vecka efter vecka, främst för sättet de spelar på men också de uteblivna resultaten. Och det är inte bara experter och liknande som står för de hårda orden – exempelvis Paul Scholes, med ett långt förflutet i klubben, har visat på ett enormt missnöje.

Knappast så att Newcastle har det bättre, även om det är svårt att kräva speciellt mycket från dem – dels för den bristande kvalitén i truppen och dels för det skadeelände man haft. Man är tredje sist i tabellen och har två pinnar upp till säker mark. Finns absolut en fin möjlighet till överlevnad, men då krävs det att man hittar tillbaka på rätt spår snabbt.

Inte målat på fyra matcher

Oavsett hur intetsägande årets Manchester United är, måste vi ändå tänka på att de är sexa och Newcastle tredjejumbo av en anledning. Det skiljer helt enkelt ett par snäpp mellan parterna – ”The Geordies” skulle bara hittas en pinne ovanför de röda djävlarna om de dubblade sin skörd.

Och defensivt har Louis van Gaal faktiskt fått pusselbitarna på plats. Näst minst mål i serien, efter Tottenham, har släppts in. Nollan är hållen i hälften av matcherna, 10 av 20 stycken. Nu möter man ett totalt uddlöst Newcastle, som faktiskt förlorat de fyra senaste matcherna med siffrorna 0-1 – mot Everton, West Bromwich, Arsenal och Watford.

Som Manchester United presterade mot Sheffield United i FA-cupen senast – en match man vann med 1-0 efter att ha tilldömts en straffspark i den tredje stopptidsminuten – finner vi inget intresse i vinnarspelet, men en hållen nolla? Till 2,35x? Absolut.

Newcastle att göra mål: nej spelas hos Mybet till siffrorna ovan.

Speltips:

Speltips: Newcastle att göra mål: nej
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 12/1
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Newcastle 5,00
Oavgjort 3,80
Manchester United 1,85
Över 2,5 mål 2,15
Under 2,5 mål 1,75

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 20%
X: 26%
2: 54%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 57%