24 september 2017 EttKryssTvå

Speltips, Newcastle – Reading 17/8: “The Magpies” söker efter första trean

Hårt favorittippade Newcastle har fått en mardrömsstart på Championship anno 2016/17 och är pressat att lösa tre färska pinnar mot ett på sin höjd mediokert Reading. Kan ”the Magpies” studsa tillbaka?

Newcastles favoritskap i Championship var enormt stort inför spelåret, och är alltjämt det. Truppen är, eller ska i alla vara på en helt annan nivå än de andra seriekonkurrenternas och på det fick man behålla Rafael Benítez på tränarposten. Efter alla rockader – spelare ut och spelare in – är det dock inte helt förvånande att spelarna ännu inte verkar hitta varandra helt och hållet.

På andra sidan planhalvan ska alltså Reading stå – ett Reading som känns lika ospännande som under fjolåret. Truppen har inte spets åt någotdera håll, offensivt eller defensivt, men borde ändå vara för bra för att beblandas med bottentrion. Nåja, vad kan det då bli – med största sannolikhet en plats på den undre tabellhalvan, en bit från den absoluta botten. Kraft för att bli topp 10 ska inte finnas, är känslan. Som förra året, var det ja.

Aleksandar Mitrovic är alltjämt avstängd för Newcastle. I övrigt finns inte mycket av värde att nämna på truppfronterna.

Tar första trean – bekvämt?

Rösterna om huruvida Newcastle överskattats och att det finns en överdriven tro på dem inför årets Championship har höjts i och med de två inledande serieförlusterna. Lika drastiskt tycker inte jag att det ska låta – det ska och kommer vända för Newcastle.

Med en så pass dominant, relativt uttryckt, trupp ska helt enkelt en Premier League-biljett lösas – allt annat vore ett fiasko av den största modellen.

Det här borde vara en utmärkt möjlighet för Newcastle att hitta tillbaka till vinnarspåret, mot ett mediokert och rätt uddlöst Reading.

Nu inledde Reading förvisso säsongen med en trea på kontot, efter knappa 1-0 hemma mot Preston North End. Prestationen lovade en del inför framtiden, men direkt därpå blev det en torsk med 0-2 borta mot Wolverhampton. Man hade mycket boll, men fick inte till det i varken den sista tredjedelen av den defensiva eller offensiva planhalvan.

Newcastle -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid uddamålsvinst – spelas till acceptabla 1,93 x insatsen hos Bet365, som har en välkomstbonus på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Newcastle -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 17/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 59%
X: 27%
2: 17%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 57%