27 september 2016 CSKA Moskva Tottenham

Speltips, Newcastle – Tottenham 15/5: Klass och motivation talar för “Spurs”

Siktet är inställt på att behålla silvermedaljen för Tottenham. Klarar de av att avverka ett Newcastle helt utan hopp på St. James’ Park? Till 1,83 x insatsen är det kanske värt att testa?

Mauricio Pochettino har fått ihop det Tottenham som varit så splittrat. Ett starkt 2016 har betytt att de klivit upp till andraplatsen i Premier League; och skulle vid händelse av en pinne säkra den från jagande Arsenal.

De har tappat lite i det absoluta slutet – inte vunnit på tre matcher efter varandra; förlorade med 1-2 hemma mot Southampton nu senast. Tappades luften när Leicester säkrade titeln? Inte alls omöjligt. Däremot är CL-biljetten säkrad och det är fantastiskt starkt.

Newcastle har haft ett rent mardrömsår, alla bemärkelser. Trots att det under transferfönstret investerades extrema summor för att överleva i serien, har man inte fixat det. Inte en enda av de fem senaste fajterna har dock förlorats, men tappet efter 0-0 mot Aston Villa innebar att kontraktet nu är kört.

Tvåan är spelbar

Att hamna ovanför ärkerivalen Arsenal och stanna på andraplatsen – det mer än räcker för att boosta upp motivationen till max för Tottenham.

Newcastle däremot, de lär ha tappat luften helt. Det är ren och skär misär i klubben; blåser starka, kalla vindar. Hoppet försvann senast och vad finns det då för motivation att prestera här? Knappast så att spelarna kommer kliva ut och kämpa till hundra.

Och då, trots Tottenhams halvdana form, ska det inte räcka till. Ska också nämnas att ”Spurs” haft ett otacksamt spelschema. Nu avslutar man med, vad som borde vara, en av de enklaste uppgifterna. Proppen ur?

Två stora avbräck på bortalagets mittfält i Mousa Dembélé samt Dele Alli, avstängda. Aningen bättre besked för Newcastle, men undra på om de inte kan komma att bjuda på lite rotation, lufta yngre förmågor?

Klass och motivation ska räcka till tre pinnar för Tottenham. Till 1,83 x insatsen är det värt att testa.

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner, rak tvåa
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 16/5
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 20%
X: 24%
2: 55%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 43%