Speltips, Nigeria – Tyskland 17/8: En underhållande semi att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 16 August 2016

Semifinal nummer två i herrarnas fotbolls-OS väntar runt hörnet. 21:00 är det Nigerias och Tysklands tur att slåss om den andra finalbiljetten. Tyskarna är nedplitad som stora favoriter, men vi varnar för Nigerias sylvassa offensiv.

Vinnaren här – är det vinnaren av hela turneringen?

Brasilien är stor favorit mot Honduras i den andra semifinalen, vilken startar 18:00, men har inte imponerat överdrivet. Här är två nationer som visat upp en fantastisk nivå som slåss om finalbiljetten – två starka trupper som ska ha alla möjligheter att väja undan såväl Brasilien som Honduras.

Nigeria har bländat fotbollsvärlden med deras exceptionellt vassa anfallsfotboll, vilken banade för en 5-4-vinst i premiären mot Japan innan Sverige städades undan och det sedermera blev en förlust i den betydelselösa matchen mot Colombia. I kvarten blev man två nummer större än Danmark, vilket är ett stort styrkebesked.

Och på den andra sidan står Tyskland, som har varit en av de stora dominterna i världsfotbollen sedan en bra tid tillbaka. Turneringen öppnades med två kryss – mot Mexiko och Sydkora – i vad som var sprudlande tillställningar och därefter, i gruppspelets avslutande batalj, krossades Fiji med förnedrande 10-0. Inte heller svek man i kvartsfinalen var Portugal, som hade imponerat dessförinnan, plockades ner med 4-0. Formkurvan, den pekar utan tvekan uppåt.

Öppet och målrikt

Här tror jag att båda parter kommer vilja föra dansen, vilket rimligen borde öppna upp matchen rejält. Hawaiifotboll att vänta?

Nigeria har varit extremt solida; visat prov på ett lysande anfallsspel. Defensiven har också visats sårbar, åtminstone när den satts på prov – som i premiären mot Japan. Fyra insläppta, men ändå vinst! Galna siffror.

Formkurvan pekar spikrakt uppåt för Tyskland, men även de har visats sårbara – fem baljor släpptes in i de två inledande matcherna mot Mexiko respektive Sydkora, utan att förlora – och när positionerna pushas upp är det just defensiven som blir nedprioriterad.

Med andra ord; en öppen match mellan två parter som har visats ha de främsta kunskaperna i anfallsfotbollen borde vara att vänta.

BLGM – ja spelas till 1,80x hos Bet365. Öppna ett konto hos dem och få 1 000 kronor i välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 17/8
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: