6 juli 2017 Prishtina IFK Norrköping

Speltips, Norrköping – Elfsborg 29/5: Janne Anderssons sista uppgift

IFK Norrköping är tillbaka på Östgötaporten efter två raka bortamatcher och ställs mot ett Elfsborg som ser ut att ha fått upp farten under söndagen. Var hamnar pinnarna?

En stor kväll ska utspelas i Norrköping. En slutsåld arena ska hylla tränaren Janne Andersson, som är blivande blågul förbundskapten i hans sista match vid IFK-bänken – åtminstone för den här sejouren. Andersson har fått en kultstatus i klubben efter fem år av lojalitet och för att ha fört dem till SM-guldet i fjol. Räkna med ett rejält drag och en hel del känslor från alla håll och kanter på Östgötaporten.

Rent sportsligt betyder också matchen en hel del. Norrköping kan knapra in på serieledande Malmö FF och skulle minska avståndet upp till dem till så lite som en pinne vid händelse av en vinst.

För gästerna handlar det om att hämta in på den absoluta toppen – för just nu är de på efterkälken med så lite som 16 inspelade pinnar på 11 matcher, vilket kan jämföras med IFK:s 23. Boråsarna har dock steppat upp enormt på sistone och fått nygjutet mod in i truppen efter fyra vinster på de sex senaste fajterna.

Norrköping vinner – stort?

Elfsborgs återhämtning till trots – här ska Norrköping ha en kalasmöjlighet att kamma hem tre pinnar.

Spelarna är förstås motiverade från topp till tå; kommer inte bara spela för poängen, utan också deras tränare. Blir lite annorlunda än en vanlig serielunksfajt, eller till och med toppbatalj. Motivationsfaktorn ska således inte underdrivas.

Sedan handlar det om kvalitet. I min bok är Norrköping den klart bättre parten och nu står de stärkta av hemmaplan, vilket är av stor betydelse även fast boråsarna alltid trivs med att spela på plast. Värden har vunnit fem av fem matcher på hemmaplan – alla med minst två baljors marginal.

Och nu saknar Elfsborg deras centrala mittfältspjäser i Victor Claesson och Marcus Rohdén. Möjligtvis de värsta positionerna att ha avbräck på. Den förstnämnde skulle jag till och med påstå vara deras absolut viktigaste och bästa spelare.

Oddset på ettan har droppat rejält, till och med så att handikapplinan flyttats från -0,5 till -0,75 – men värde finns alltjämt kvar. IFK Norrköping -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid uddamålsseger – synas till 1,95x.

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 29/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 57%
X: 22%
2: 21%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 40%