Sundsvall Norrköping 30 juli 2016

Speltips, Norrköping – Gefle 23/7: Toppen mot botten – vi målspelar till 1,80

Tre friska pinnar ska fördelas i antingen toppen eller botten av den allsvenska tabellen när toppjagande IFK Norrköping välkomnar jumbon Gefle till Östgötaporten, varifrån vi investerar i ett målspel till 1,80 x insatsen.

Toppen mot botten.

Hela 20 pinnar skiljer dessa åt i tabellen – 28 mot åtta. IFK jagar serieledande Malmö FF häck i häl, vilka glappet upp till är på tre pinnar. Man åkte precis ur Champions League-kvalet mot Rosenborg trots en stark retur och revanschlustan lär vara enorm.

Gästerna har det rejält tufft. De hittas i botten av tabellen med den toksnåla skörden på åtta pinnar – upp till kvalplatsen och Hammarby är avståndet på sex pinnar, men en fin 4-2-skalp plockades hemma mot Kalmar senast. Kanske var det början på vad som kan tituleras i framtiden kan tituleras som vändningen? Gefle brukar ju, som säkert bekant, på något vis alltid fixa kontraktet – hur prekär situationen än må vara.

Mål åt båda håll?

Mål, det är min klara känsla inför den här fajten – men oddsen på målöverspelen är inte jättelockande, och vi finner istället intresse för ett annat objekt på målmarknaden.

Offensivt brukar Gefle faktiskt kunna hota deras allsvenska motståndare, men defensiven har varit alltför skör. Exempelvis släpptes två sena baljor in i omstarten efter uppehållet mot bottenkonkurrenten Falkenberg – vilket innebar att 1-0 blev till 1-2. Nu senast blev det dock proppen ur framåt och vinstsiffrorna skrevs 4-2 över Kalmar.

Med andra ord verkar det som att de har hittat rätt, Gefle. Åtminstone framåt.

Värden har haft ett tufft spelschema med fyra matcher på mindre än två veckor och från CL-kvalfajten mot Rosenborg har man bara vilat tre dagar. På de tre senaste matcherna, två mot den nämnda motståndaren, och ena mot Östersund, har åtta mål släppts in.

Bättre möjlighet att få IFK ur balans, får man knappt. Dessutom saknar Gefle mittbacken Martin Rauschenberg – något som öppnar upp ytterligare för mål.

Känslan är att en öppen och fartfylld match är att vänta. BLGM – ja spelas därför till 1,80 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 23/7
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 72%
X: 18%
2: 13%
Över 2,5 mål: 66%
Under 2,5 mål: 38%