29 september 2016 Olympiakos APOEL

Speltips, Olympiakos – APOEL 29/9: Det luktar hemmavinst…

Grekiska Olympiakos presenteras som klara favoriter hemma mot cypriotiska APOEL när Europa Leagues gruppspel rullar vidare. Löser de en planenlig seger och tar täten i jakten på slutspelsbiljetterna?

Grupp B innehåller förutom Olympiakos och APOEL även kazakstanska Astana och schweiziska Young Boys. Det här är vinnarna från premiäromgången som drabbar samman och den eventuella vinnaren skulle ta täten i jakten på de där slutspelsbiljetterna.

Olympiakos löste en 1-0-vinst borta mot Young Boys, men den var allt annat än skriven i sten och man var lite illa ute. Alldeles oavsett – en bortavinst ute i Europa är alltid ett bra resultat, speciellt med tanke på att Young Boys absolut inte ska tituleras som något brödmotstånd.

En lite mer tacksam uppgift ställdes APOEL inför, men de höll på att sjabbla till det totalt. Astana spräckte matchnollan sent i den första halvleken och det dröjde ända till den 74:e minuten innan cyprioterna kunde kvittera inför den lyriska hemmapubliken och så sent som tre minuter från slutet kom också 2-1-baljan. Det är alldeles uppenbart att det finns saker att arbeta med, i alla fall…

Olympiakos vinner – klart?

Gillar oddsen som dukas ut på spelen till hemmalagets favör starkt här…

Visst, APOEL har viss klass – men om de ska räcka till, i en bortamatch i Grekland? Ytterst tveksamt. Framförallt vill jag påstå att det ska skilja minst en klass och de grekiska klubbarna, Olympiakos inkluderade, har en historia av att vara hemmastarka i Europa. Vi har vid upprepande tillfällen de senaste åren fått se Olympiakos vinna över klubbar som Juventus, Atlético Madrid och Manchester United.

Sedan är det knappast katastrof om APOEL nu inte skulle förmå att knipa en pinne – de har ändå alla möjligheter att nå slutspelet.

Hemmavinst? Absolut. Med marginal? Möjligt.

Olympiakos -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till 1,83 hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Olympiakos -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 29/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 23%
2: 13%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 55%