Speltips, Örebro – Hammarby 9/5: Fläsket ska dubblas

Spelbloggare Publicerat: 8 May 2016

Vi riktar strålkastarljuset mot Behrn Arena där Örebro väntar besök från Stockholm, i Hammarby. Värden besitter en av seriens starkaste offensiver och vi landar i en slutsats på målmarknaden till strax över dubbelt betalt.

Är Örebro en kraft att räkna med i toppen av tabellen? Ena veckan, då kan det verka som en självklarhet – i samma mån som det kan ses som en omöjlighet den andra. Närkingarna har varit upp och ner, men har alltjämt spelat in 12 poäng på sju matcher och skulle vid händelse av en trea här minska avståndet till serieledande Norrköping till tre pinnar.

Står ÖSK inför ett vägval här?

Samma visa för Hammarby, även om de förstås inte ska kunna utmana om de absoluta topplatserna. Fantastiska prestationer varvas med usla sådana – nu är man i en sämre period med tre raka utan vinst, två kryss och en torsk. De två förstnämnda hemma mot J-Södra och Sundsvall och den sistnämnda mot nämna Norrköping.

Nio pinnar är hur som helst inspelade för stockholmarna. Ett på sin höjd mediokert facit.

Gör minst två mål

Allt som allt värderar undertecknad Örebro som den bättre parten av dessa två. Inte överdrivet stor skillnad, men alltjämt betydlig.

Som nämnt; offensivt håller Örebro allsvensk toppklass, men defensiven har varit alltför lättuppluckrad. 15 mål och 14 insläppta – ett snitt på 4,14~/matchen – får tala för sig självt. Har inte sett klara tendenser till att mycket skulle förändras inom kort och nu senast borta mot Kalmar tappades 2-1 till 2-3 under de avslutande 40 minuterna.

Nu har inte Hammarbys alla matcher varit lika fartfyllda, men även de har bekymmer bakåt i banan. Mål har släppts in i samtliga sju fajter.

Gästerna får tillbaka ett par pjäser, men i backlinjen saknas alltjämt flera spelare. Örebro saknar mittfältsklippan, defensivt betydelsefulla Robert Åhman-Persson. Ska dock inte påverka målmöjligheterna – framåt.

ÖSK har hittat nätet vid minst två tillfällen i fem av deras sex senaste matcher och att de återupprepar den prestationen spelas till 2,02 x insatsen hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Örebro över 1,5 mål
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 9/5
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: