7 maj 2018 Sirius Örebro Speltips

Speltips, Örebro – Norrköping 22/5: Fartfylld toppbatalj?

Målen rapas upp på löpande band i årets Allsvenskan. Örebro SK och IFK Norrköping är två av de offensivt starkaste lagen i serien och när de ryker ihop borde ännu ett målpartaj vara att vänta.

Vilken toppbatalj! Mästarna Norrköping toppar serien med 22 pinnar inspelade och har just Örebro samt Malmö häck i häl, båda en pinne bakom. Med andra ord är det en oerhört betydelsefull match som väntar, en som kan forma toppstriden nu när sommaruppehållet är nära.

Nu vann ju IFK förra året, men de tippades få det svårt att utmana i toppen på allvar – något som de nu motbevisat. Undertecknad, och många med mig, anser att de spelat den absolut bästa fotbollen hittills och är därför helt förtjänta av platsen på toppen av kullen.

Örebro är också en skräll i positiv bemärkelse och efter premiärförlusten har de flexat musklerna rejält och visat att de ska vara med och tampas i det absoluta toppskiktet. Det spelas en positiv, glädjande fotboll och hittills har det gett utdelning.

Den eventuella vinnaren i den här matchen tar, i alla fall tillfälligt, över platsen på toppen av kullen. Var hamnar pinnarna?

Överspelet testas

Hur som helst – vi håller oss till en annan marknad. Målfokus!

Örebro kör alltid full fart framåt, oavsett motstånd. De har de främsta kvalitéerna i offensiven – i spelare som Astrit Ajdarevic och Kalle Holmberg finns ett fantastiskt kapital – och hela åtta av tio matcher har bjudit på minst tre baljor.

Och för oss som vill ha fart och fläkt, då kunde knappast ett trevligare motstånd komma på besök. Norrköping har även de ett fantastiskt anfallsspel, vilket defensiven fått tagit stryk av vid några tillfällen och deras statistik för överspelen är densamma.

Gästerna har deras förstekeeper David Mitov Nilsson out sedan en tid tillbaka och har även centrala mittfältaren Daniel Sjölund avstängd. Tär hårdare på defensiven än offensiven? Visst borde det vara så.

Undertecknad räknar med fart och fläkt. Överspelet på 2,5-målslinan köper vi till 1,64 x insatsen hos Unibet. Den som vill pusha upp svårighetsnivån något kan hoppa in på en högre mållina.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 22/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 33%
X: 27%
2: 42%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 42%