Speltips, Örebro – Sundsvall 16/9: Toppen mot botten

Spelbloggare Publicerat: 15 September 2016

Örebro fortsätter sin jakt på Europaplatserna i Allsvenskan och under fredagskvällen får närkingarna chansen att kamma hem tre färska pinnar när Sundsvall, som tappat allt och numera är inblandade i bottenstriden, kommer på besök. Given etta?

Före sommaruppehållet var Sundsvall ett av Allsvenskans stora utropstecken, men efter flera stjärntapp – i synnerhet det på Rúnar Már Sigurjónsson, som lämnade för schweiziska Grasshoppers – har allt tappats. Från att ha varit i en bekväm position på den övre tabellhalvan, är de nu i riskzonen för att trilla ur serien. 0-1-6 står formraden i, varav ena matchen var i cupen mot Norrtälje och nu skiljer endast fyra pinnar ner till kvalplatsen.

Ja, det vänder fort i Allsvenskan…

Helt annorlunda situation för Örebro, som är med och slåss om Europabiljetterna; tredjeplatsen främst. För tillfället, med nio matcher som kvarstår, parkeras femteplatsen på och det är väl runt där de flesta trodde ÖSK skulle hamna. De kommer från 1-1 borta mot ett formstarkt Hammarby och hoppas kunna kliva in på segerspåret på nytt här.

Ettan spelas

Som Sundsvall uppträtt den senaste tiden har vi mycket svårt att se de lösa någonting av värde från en av de tuffaste bortamatcherna för året.

När Pa Dibba lämnade Sundsvall för Hammarby kändes det som droppen – nu har spelarförlusterna varit alltför stora för att nivån ska kunna hållas uppe. Så har det också blivit; ett uteblivet målskytte och svajigt försvarsspel har bäddat för förlust efter förlust.

Örebro är alltid svåra att handskas med. Hemmafacit är inte det absolut bästa, 5-2-3, men den här typen av motstånd brukar man värja undan utan större bekymmer. Det är främst när nivån skruvas upp som ÖSK får problem.

Mittfältsmotorn Nordin Gerzic, ÖSK, är avstängd för värden, men å andra sidan ryktas det om att Astrit Ajdarevic kan medverka efter en kortare skadeperiod.

Den raka ettan spelas till 1,65 x smeten hos Redbet, som vi kan erbjuda er läsare en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Örebro vinner, rak etta
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 16/9
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: