25 oktober 2016 Örgryte Frej

Speltips, Örgryte – AFC United 3/10: Grymt viktig match på Gamla Ullevi

Ett kalasodds har ställts ut på 1X2-marknaden när Örgryte, som fortfarande inte säkrat kontraktet, bjuder in ett AFC United med siktet på Allsvenskan till Gamla Ullevi. Hur slutar det?

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Superettan står inför en fantastiskt spännande slutspurt – i såväl topp- som bottenskiktet av tabellen.

Det här är två klubbar som tampas i de olika delarna av tabellen. Örgryte har fortfarande inte säkrat Superettankontraktet, men det ska ändå mycket till för att de ska trilla ur serien. Med fem matcher kvar att avverka – fyra för vissa – skiljer fem pinnar ner till kvalplatsområdet. Kniven sitter kanske inte mot strupen, men en trea skulle i praktiken innebära säkrat kontrakt och det vore förstås ett skönt faktum för spelarna.

Annat är det för AFC United, som är placerade på tredjeplatsen i serien – alltså den som leder till kval mot Allsvenskan. Hoten finns både över och under i tabellen; faktum är att en vinst hade inneburit att andraplatsen tas över från Halmstad och underifrån jagar Dalkurd bara med tre pinnar som skiljer dem åt.

Kuriosa runt matchen, som visar på vilken betydelse den har, är att Öis satsat stort på att få publik till Gamla Ullevi med massvis av gratisbiljetter och billigare sådana. Tillsammans ska kontraktet lösas, är jargongen.

Raka tvåan spelas

Det här lär bli en tuff match, det är jag fullt medveten om – men ska AFC verkligen vara underdogs på Gamla Ullevi? Undertecknad menar – nej. Oddssättarna – ja.

Vad lämnar det oss? Spelvärde, förstås.

Öis satsar, som nämnt, stenhårt på den här fajten med storpublik, tifo och liknande. Men är det här kontraktet ska säkras? Nja – och inte heller i kommande match, mot Sirius. De tre avslutande däremot, de spelas mot konkurrenter på den undre tabellhalvan, varav två starkt inblandade i bottenstriden. Där kan man sikta på vinster.

Gästerna har fått rejäl fart på maskineriet, passande till slutspurten i serien. 3-2-0 står formraden i och nu senast krossades Degerfors, som är en av de konkurrenter i samma tabellskikt som just Öis, med 5-1 inför hemmapubliken. Formen toppad?

Inte i närheten av lika bra form har Öis. 1-1-3 i resultatraden visar på vartåt det barkar… När nivån skruvats upp på motståndet har man även haft problem på Gamla Ullevi, med förluster mot ettan Sirius, tvåan Halmstad och fyran Dalkurd. Saknas bara AFC United i den raden, alltså…

Vi plockar den raka tvåan till 2,75 x insatsen hos Bet365, som ni läsare får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: AFC United vinner, rak tvåa
Odds: 2,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 3/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 29%
2: 36%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 53%