25 oktober 2016 Örgryte Frej

Speltips, Örgryte – Åtvidaberg 2/8: Målpolletter investeras till det dubbla

Formstarka Örgryte välkomnar ett defensivt läckande Åtvidaberg till Gamla Ullevi, varifrån hemmamålen borde vara nära till hands – eller?

Mitten mot… mitten.

Tiondeplacerade Örgryte och nian Åtvidaberg – detta är det första av två möten mellan dessa under loppet av mindre än vecka i Superettan. Lite av ett sånt skede när det handlar om att välja väg; om det blir den övre eller undre tabellhalvan.

Annars ja, osar det inte väldigt mycket mittenmaterial om dessa två klubbar? Öis kommer direkt från tredjedivisionen och lär behöva tid för att acklimatiseras i Superettan medan Åtvidaberg förlorade flertalet betydelsefulla pjäser när de trillade ur Allsvenskan under fjolåret. Återhämtningen kan – och får! – ta sin tid.

Vartåt ska det bära åt?

De löser minst två baljor?

Om vi tar och svarar på frågan ovan, i den här enskilda matchen – då tycker vi oss ha en rätt klar tanke om det hela; vartåt det ska bära åt.

Och visst ska det vara klar fördel för värden?

Örgryte är i fantastisk form. Gillar starkt vad de visat upp de senaste veckorna; offensiven sprudlar och hela tre vinster är uppradade, vilka åtta mål gjorts på. Gästerna tenderar att överskattas i enskilda matcher och framförallt är man sköra på resande fot. 1-0-5 står bortaformraden i och då kom den där vinsten mot den hopplösa tabelljumbon Ängelholm.

I de två senaste matcherna, ena hemma och andra borta mot Ljungskile respektive Assyriska, har två och fyra mål släppts in. Defensiven, som nämnt, den är svajig just nu.

Dessutom saknar ÅFF en av deras absolut viktigaste pjäser, försvararen Månz Karlsson. Rejält avbräck.

Till sist handlar det också om underlaget. Örgryte är som bäst hemma på Gamla Ullevis naturgräs medan Åtvidaberg trivs klart bättre på plast…

Örgryte över 1,5 mål spelas till 1,97 x insatsen hos Betsafe, som ni kan hämta en unik välkomstbonus på 1 500 kronor här!

Speltips:

Speltips: Örgryte över 1,5 mål
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 2/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 28%
2: 24%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 50%