25 oktober 2016 Örgryte Frej

Speltips, Örgryte – Frej 25/10: Kniven mot strupen

Det är kniven mot strupen för Örgyte när de välkomnar Frej till Gamla Ullevi. Håller de på pressen eller blir det ännu en torsk? Speltips och odds hittar ni här…

Omgång 28:s sista match ska avverkas och det är en löjligt viktig sådan, åtminstone för ena parten – Öis.

Efter detta är det bara sex pinnar kvar att spela om för lagen i Superettan och för att Frej skulle petas ner på kvalplats krävs det att Syrianska vinner resterande två, de själva förlorar dem och att sju plusmål i målskillnad hämtas in. Med andra ord; i praktiken är kontraktet redan säkrat.

Annorlunda ser det ut för Örgryte, som bara hittas två pinnar ovanför nämnda Syrianska precis under strecket, på kvalplats. Om den här matchen inte skulle vinnas, i värsta fall förloras, är man hårt pressade inför slutspurten, inte minst eftersom Södertäljelaget ser ut att ha hittat farten på sistone. En vinst skulle däremot innebära att kontraktet mer eller mindre kan räknas hem.

Hemmavinst att vänta?

Örgryte ska vara bättre än att behöva slåss för deras kontrakt, så enkelt är det. De har ett spelskickligt lag och kommer med all sannolikhet nå en bättre tabellplacering nästa spelår, lite beroende på vad som händer i truppen, förstås.

Och här har de alla möjligheter att, mer eller mindre, säkra kontraktet. Passande motstånd också, som inte har i närheten av lika mycket att spela för. Frej kommer dessutom från en blytung 1-4-torsk hemma mot Ljungskile. Katastrofal prestation.

Nu har förvisso Öis radat upp tre raka förluster, men det har varit mot ettan, tvåan respektive fyran i serien. Generellt är man hemmastarka och det är nästan bara topplagen som kunnat komma till Gamla Ullevi och resa hem med tre pinnar.

Sedan är det viss fördel värden på truppfronten. I skrivandets stund har lagen inte skickat ut deras truppapper. För Öis verkar det dock se helt okej ut, medan beskeden från Frej är inte alls är lika roande.

– Vi har lite frågetecken i truppen pga sjukdomar, förklarar tränaren Bartosz Grzelak till klubbens hemsida.

Mindre motivation, bortaplan och trupproblem – vad talar för Frej, egentligen?

Ettan spelas till 1,85 x insatsen hos Mybet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Örgryte vinner, rak etta
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 25/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 54%
X: 27%
2: 21%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 53%