Speltips, Örgryte – GAIS 16/8: Klassiskt derby på tapeten

Spelbloggare Publicerat: 15 August 2016

Ett öppet och intressant Göteborgsderby väntar i Superettan under tisdagen. Örgryte och GAIS, som båda hemmaspelar på Gamla Ullevi, drabbar samman och då kan vi inte alls förstå varför 1X2-oddsen är nedplitade som de är.

Derby tillika klassiker, det är vad vi har att vänta när Örgryte och GAIS ska fäktas om tre färska pinnar i Superettans täta mittenskikt.

Och det är två klubbar som är fast i mittenskiktet av tabellen – utan större chans på varken platserna som leder uppåt eller neråt i seriesystemet. Örgryte är placerade på tiondeplatsen med ett facit på 22 inspelade pinnar på 18 matcher medan GAIS fått upp huvudet till den övre tabellhalvan, sjundeplatsen, med fyra fler poäng än just Öis.

Missvisande kan man inte heller påstå det vara heller. Båda parter är lite för tunna för att kunna utmana om de allsvenska biljetterna, men bör också vara för bra för att riskera trilla neråt i seriesystemet.

Craig Henderson är avstängd för GAIS, vilket är ett rätt stort avbräck. Annars inte mycket intressant att nämna på truppfronterna, utifrån de besked som lämnats i skrivandets stund.

GAIS med stor chans till tre pinnar

Här kliver vi in tidigt, för att undvika den överhängande risken som borde finnas för ett oddsdropp, eller ja; det vore helt orimligt om det inte inträffade.

Det där med hemma-/bortafaktorn kan vi tänka bort i och med att båda parter spelar deras hemmamatcher på Gamla Ullevi. Möjligen liten, men då ytterst liten, påverkan över antalet fördelade biljetter och således publikstödet.

Om vi tittar till vårens inbördes möte, vilket slutade 0-0, var Örgryte klart närmast de tre pinnarna och borde sett till matchbilden också kammat hem dem – men det var också i en period då de var i betydligt bättre form än GAIS.

Nu? Ombytta roller. Åt det hållet, i alla fall.

Örgryte hade hittat stilen efter sex uppradade förluster efter varandra; vann tre stycken i följd innan dubbelmötet mot Åtvidaberg senast. På Gamla Ullevi skrevs slutresultatet 3-3, vilket följdes upp av en klar 1-3-torsk borta.

GAIS, då? De har vunnit tre raka matcher och offensivt har formen hittats; på dessa har hela tio baljor skickats in. Nu senast krossades Assyriska med fyra mål mot noll.

Därtill är GAIS den klart mer hemmastarka parten…

Att GAIS är såhär pass stor underdog är inte annat än missvisande och den raka tvåan spelas till 4,00 x insatsen hos Bet365 utan att blinka. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: GAIS vinner, rak tvåa
Odds: 4,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 16/8
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  tv4sport logo cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: