22 juli 2017 Halmstad Sundsvall

Speltips, Örgryte – Halmstad 30/5: Överdriven hemmafavorit

Mitten möter toppen i Superettan. Örgryte, som har det tufft just nu, möter ett Halmstad som vid händelse av en vinst skulle återta förstaplatsen i serien. Har värden blivit för stor favorit?

Nykomlingen Örgryte har stundtals presterat fin fotboll i Superettan, men är inte bättre placerade än tia. Skulle däremot den här fajten vinnas, då kliver man upp till sjätteplatsen och skapar kontakt med toppen. Gäller att inte hamna på efterkälken nu, även om Öis inte ska vara tillräckligt starka för att kunna slåss om de allsvenska biljetterna.

Gästande Halmstads status var kvar oklar inför spelåret – flertalet framstående spelare tappades efter degraderingen från Allsvenskan, men hittills har beskeden varit positiva. Skulle den här fajten, i den tionde omgången, vinnas petas AFC United ner till andraplatsen på nytt. Även en pinne, oavgjort, räcker också.

Skräll?

Öis är i en klart sämre period nu, även man kanske varit förtjänta av mer i de senaste fajterna. Två raka förluster – mot Sirius och Frej – är uppradade, vilket följde upp ett kryss mot Trelleborg. Det verkar svårt att hålla nivån uppe i 90 minuter; varit en hel del upp och ner i matcherna.

Nu kommer seriens stabilaste lag, Halmstad, på besök. Endast en av de åtta senaste matcherna har förlorats, sex av dessa vunnits, och försvarsspelet klickar alldeles utmärkt. Så lite som – hör och häpna – tre mål har släppts in på nio fajter. Galet facit.

Nu innehar Örgryte hemmafördelen, men Halmstad är den klart bättre parten i grunden och borde ha alla möjligheter att plocka minst en poäng här.

Den raka tvåan lockar, men vi vill ha vinst på krysset också och spelar Halmstad +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – till 1,88 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Halmstad +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, måndag 30/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 30%
2: 30%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 58%