Speltips, Örgryte – Syrianska 29/7: Kan jumbon streta emot ett formstarkt Öis?

Spelbloggare Publicerat: 28 July 2016

Bottenfajt står på Superettanschemat. Den hopplösa tabelljumbon Syrianska besöker ett formtoppat Örgryte på Gamla Ullevi, varifrån vi landar i en slutsats värd 1,83 x insatsen hos målmarknaden.

Desperationen växer i Södertälje och hos Syrianska. Resultaten under såväl våren som sommaren har varit sviktande och med det katastrofala facit – 12 pinnar på 16 matcher hittas de, förstås, på jumboplatsen i serien. Det är dock tätt i bottenskiktet; så lite som en pinne skiljer upp till kvalområdet och tre till säker mark.

Som en reaktion på de sviktande resultaten har Syrianska förstärkt truppen med den franske anfallaren Yoann Axel Cyriac Arquin – en meriterad spelare som höjer standarden på truppen rejält. Kan han vara ledstjärnan i vad som hoppas bli vändningen? Klubben rapporterar att han eventuellt kan medverka redan här.

Värden och klassiska Örgryte har haft det lite tuffare än väntat i Superettan, som nykomlingar från Division 1, men efter två vunna matcher har man fått andrum i striden om ett förlängt kontrakt – just nu hittas de på elfteplatsen, med fyra poäng ner till kvalområdet. Känslan är att Öis ska vara lite för starka för att på allvar dras in i bottenstriden, men i en tät serie som Superettan kan mycket hända på kort tid.

Det mesta talar för Öis

I min bok talar det mesta för att Örgryte ska kunna lösa en relativt enkel trea, som situationen ser ut.

Dels ska de vara snäppet vassare än motståndet från Södertälje, formen är klart bättre och dessutom spelar matchen på naturgräs – något som starkt talar emot Syrianska, eftersom de är mest bekväma hemma på Södertälje Fotbollsarenas plastmatta.

Öis har fått rejält sprutt på offensiven de senaste veckorna; vann med 3-0 mot just Syrianska och därefter med 3-2 över Degerfors – båda matcherna på resande fot. Nu senast kom nyförvärvet Martin Mutumba, med ett förflutet i bland annat AIK, in med fart under fötterna och han hann också pryda målprotokollet på de 30 spelade minuterna. Är han med från start nu, månne?

Nu har Syrianska förvisso stärkt offensiven, men det kommer inte förändra det faktum att defensiven är extremt sårbar. Mål har släppts in i åtta matcher efter varandra, varav minst två i fyra – och då har flera av motståndarna inte varit i närheten av lika formstarka som Öis.

Att värdet finns där, på spelen till värdens favör, det är tveklöst…

Örgryte över 1,5 mål spelas till finfina 1,83 x insatsen ho Betsafe, som ni genom oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: Örgryte över 1,5 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (UNIK BONUS: 1 500 kr!)
Spelstopp: 19:00, fredag 29/7
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: