25 oktober 2016 Örgryte Frej

Speltips, Örgryte – Varberg 5/5: Värden oförtjänt stora favoriter?

Superettanfokus härnäst. Två lag som öppnat säsongen identiskt, i alla fall om vi räknar till antalet poäng, i Örgryte och Varberg drabbar samman på Gamla Ullevi. Vi undrar om oddsen inte är lite skevt fördelade?

Åtta poäng och 2-2-1 i resultatraden – det har båda dessa två skrapat ihop under starten av spelåret. Enda som skiljer dem åt är en siffra i målkolumnen, vilket innebär att ÖIS är placerade sjua och Varberg åtta. Det är fortfarande tätt i Superettan – en pinne skiljer dem upp till tredje- tillika kvalplatsen mot Allsvenskan och tre ner till den negativa kvalplatsen.

Som alltid i täta Superettan; det handlar om att inte hamna på efterkälken såhär i början, för då blir det svårt att komma tillbaka.

Även av oddssättarna betraktas både ÖIS och Varberg vara typiska mittenlag – det är fördel för de förstnämnda, om än knapp sådan, i deras H2H i seriespelet. Exempelvis betalar Örgryte att landa i topp tre 4,00 medan oddsen för Varberg är 4,50 x polletterna.

Gästerna underskattas

Undertecknad instämmer inte i det – i min bok är Varberg den snäppet bättre parten. Skulle inte alls bli förvånad om ÖIS droppade rejält i tabellen, vilket nykomlingar underifrån ofta gör efter starkare starter. Kanske har de hajpats upp lite väl?

Prestationen i derbyt mot GAIS var förvisso solid; man styrde och ställde helt på sina egna villkor. 0-0 var därför ett missvisande resultat. Ska också nämnas att man mötte ett oerhört formsvagt motstånd och spelarna höjer sig ofta i derbyfajter.

Gästerna fick bara 2-2 hemma mot Frej senast, men vann dessförinnan borta mot Syrianska i en svårbortafajt. Sett helt okej ut, även om det bör finnas mer att plocka fram. Kan ännu en viktig poäng hämtas in här?

George Mourad, Örgytes kapten, är osäker för spel efter att ha fått ett par smällar i det nämnda derbyt. Mittfältsklippan Jakob Lindström är avstängd och det är ett brutalt avbräck. Varbergs trupp står helt intakt.

Här borde Varbergs poängmöjlighet ses som större än oddssättarna antyder och de spelas med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – till 2,09 x insatsen hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Varberg +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,09 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, torsdag 5/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 53%
X: 29%
2: 20%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 60%