Speltips, Osasuna – Real Betis 21/10: Bottenfajt väntar – vi väljer sida!

Spelbloggare Publicerat: 20 October 2016

Nästjumbon Osasuna inledde veckan på ett briljant sätt och hoppas kunna rida vidare på vågen när de får besök av Real Betis på Estadio El Sadar. Kammas ännu en trea hem? Huruvida så blir fallet eller ej tror vi oss ha svaret på…

Botten mot botten.

Det är alltså nästjumbon Osasuna som står som värd för matchen, med så lite som sex inkasserade pinnar på åtta matcher. Spelårets första trea kom nu senast när man, mot alla odds, plockade ner ett starkt Eibar med 3-2 – på bortaplan. Bubblar det under ytan hos nykomlingen, möjligen?

Gästande Real Betis tippas snarare studsa runt i mittenskiktet av tabellen än att, som Osasuna väntas, slåss om kontraktet. Pressen finns dock där efter en halvdan seriestart och faktum är att man endast hittas två pinnar ovanför kvällens motståndare. Förra veckan avslutades på ett hemskt sätt med en 1-6-torsk över suveräna Real Madrid och revansch efterlyses här.

Lite småskador hos båda parter. Osasuna väntas dock kunna ställa ut samma manskap som vann över Eibar medan det för Real Betis del kan bli på tal om en del rotation för att hitta nycklarna tillbaka till vinnarspåret.

Ska vara större favoriter?

Att Osasuna ska vara storfavoriter i överhuvudtaget någon match den här säsongen känns tveksamt, men visst borde de vara lite större än de presenteras som här? Oddssättarna vill ju nästan mena att det är fifty-fifty på förhand.

Nu är Osasuna inte bara en av mina, utan även oddssättare och experters, favoriter till att trilla ur serien – men de ska absolut inte underskattas. Finns potential att vinna en handfull matcher under spelåret och det här kan mycket väl bli en av dem.

De stod för en fenomenal prestation när de vann över Eibar, tål att upprepas att det vara på bortaplan, i början av veckan. Höjer självförtroendet och moralen i truppen. Det var inte bara tre välbehövliga pinnar som trillade in på kontot, de visade också att de är långtifrån någon slagpåse i denna serie…

Real Betis åkte på en rejäl käftsmäll senast, 1-6 i baken mot Real Madrid. Helt annan typ av motstånd nu, men det är klart att varningssignalerna tänds när hela sex baljor släpps in under en och samma match. Dessförinnan; 0-1-torsk mot Real Sociedad. Formen är knappast i topp.

Den raka ettan är spelbar, men vi nöjer oss med att spela Osasuna med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 1,88 x smeten hos Bethard, som ni får 1 000 kronor att spela för hos via denna länk! Hade köpt spelet minst åtta punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Osasuna +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredaf 21/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: