Speltips, Östersund – Elfsborg 30/7: Målfokus från Jämtkraft Arena

Spelbloggare Publicerat: 29 July 2016

Östersund söker revansch mot Elfsborg efter förlusten i Borås förra veckan. Huruvida de kan ta den, på Jämtkraft Arena, låter vi stå osagt – och polletterna skickas istället in på ett målspel till 1,66 x smeten.

Mitten möter mitten – men de där fem pinnarna som skiljer Elfsborg åt från Östersund, innebär att lagen sitter i helt olika positioner och står inför helt olika utmaningar.

Gästande Elfsborg, placerade sexa i tabellen, har fortfarande en fin chans på att plocka en av Europabiljetterna och till toppen av kullen, Malmö FF, är avståndet på så lite som åtta pinnar – det är tätt och jämnt på den övre tabellhalvan i Allsvenskan. Ett par veckor av positiva resultat kan innebära att man är inne i hetluften på allvar, och ett par sämre helt tvärtom.

Östersund parkerar på niondeplatsen i tabellen, vilket är klart över den förväntan undertecknad hade på dem. 19 pinnar är inspelade på 15 matcher och med det är glappet ner till den absoluta botten förhållandevis stort och ÖFK ska inte, sett till vilken kvalitet det finns i truppen, behöva dras in i den striden.

För värden är truppbeskeden närmast bara positiva medan Elfsborg saknar flera defensiva kuggar; Henning Hauger, Adam Lundqvist och Joakim Nilsson. Issam Jebali, nyförvärvet, är fit for fight, vilket borde stärka offensiven en del. Debuten i måndags, mot just Östersund, var lovande. Mycket som uträttades på 40 minuter.

Målspelar till 1,66

En öppen och svårtippad match är att vänta, men på målmarknaden är valet av spelobjekt allt annat än svårt.

Det luktar, eller ja; stinker – målrikt.

Precis som det blev i måndagens omvända match, med andra ord. 3-1 till Elfsborg då, och bud fanns på fler mål. I min bok är det här två parter vars offensiva kvalitéer överordnar de defensiva dito, framförallt IFE:s.

Östersund spelar alltid, oavsett motstånd, offensivt; vill ha mycket boll, rulla och luckra upp motståndarnas försvar. Ja, precis som Elfsborg spelat de senaste åren också – något som bäddar för en öppen matchbild, när båda parter vill styra och ställa.

Dessutom saknar Elfsborg, som nämnt, ett par defensiva kuggar. Nyförvärvet Issam Jebali kan mycket väl få starta och möjligtvis kan han uträtta ännu mer då? Offensivt blir han frisk fläkt, nu och i framtiden.

Över 2,5 mål spelas till 1,66 gånger pengarna hos Redbet, som ni läsare får en unik välkomstbonus hos – 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,66 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 30/7
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: