Speltips, Östersund – Falkenberg 1/10: Det ska skilja flera klasser

Lördagens kanske bästa speltips hittas i Allsvenskan, på Jämtkraft Arena. Kan Östersund bryta deras förlustsvit på tre matcher när den hopplösa tabelljumbon Falkenberg står på andra sidan planhalvan? Vi vill, trots allt, tro det.

Att Östersund är någonting alldeles unikt i nykomlingsväg är tveklöst, men oddssättare, marknad och folk i allmänhet har fått – något som bland andra jag varnade för här i ett antal rekar på sidan – äta upp hajpen runt dem, till viss del. Det unika med dem är deras sätt att spela fotboll, inte att de är överdrivet starka.

Men att ha skrapat ihop 30 pinnar på 24 matcher och i praktiken säkrat kontraktet är förstås starkt. Undertecknad trodde väl de skulle landa på sisådär 35 stycken och nu återstår sex matcher, så det har de alla möjligheter att lösa.

För Falkenberg ser det inte lika trevligt ut. De har varit klar tabelljumbo sedan seriestarten; inte ens nått upp till tvåsiffrigt antal poäng – 24 matcher spelade. I takt med att hoppet sinat, har också prestationerna blivit allt sämre. 11 matcher utan vinst är uppradade; två kryss och nio förluster.

Det här spelåret, ja, det ska mer eller mindre bara spelas av för FFF.

Klar skillnad

Tycker inte att det finns så mycket att diskutera här – Östersund ska bara vinna, och det med klara siffror.

Nu har Östersund förlorat tre raka matcher utan mål framåt, men spelschemat har varit tufft. Nu senast besöktes Blåvitt på Gamla Ullevi och efter matchen fick ÖFK-spelarna stor beröm av värdens dito. 0-2-förlusten var också lite missvisande – det hade lika väl kunnat sluta oavgjort. Bra prestation!

Hemma på Jämtkraft Arenas plastmatta är Östersund sylvassa och Falkenberg trivs, som säkert bekant, bäst på naturgräs.

Gästerna har inte förmått att plocka en enda pinne på de fem senaste matcherna och inte heller målat i de tre senaste – liksom ÖFK – vilka förlustsiffrorna skrivits; 0-5, 0-3 och 0-2 mot Elfsborg, Kalmar (b) och Hammarby (h).

Här saknas dessutom Felipe Carvalho för FFF. Avbräck!

Östersund -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – testas till 1,90 x insatsen. Bet365 är platsen och ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos dem!

Speltips:

Speltips: Östersund -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 1/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 75%
X: 18%
2: 9%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 38%