21 september 2016 Östersund Norrköping

Speltips, Östersund – IFK Norrköping 21/9: Felvärdering av spelbolagen

IFK Norrköping har chansen att ta ett stort kliv i jakten på Lennart Johanssons pokal när de tar picket och packet till Jämtkraft Arena, var Östersund väntar. Var landar de tre pinnarna?

De allsvenska debutanterna Östersund har varit briljanta under perioder i årets allsvenska och att en fin åttondeplats parkeras på just nu är ingenting annat än en – succé. Faktum är att bara fyra pinnar skiljer upp till Blåvitt på plats nummer fyra, men att nå dit borde bli lite väl tufft. Målet; att stanna på den övre tabellhalvan?

Om ÖFK är en succé, är mästarna IFK Norrköping en ännu större sådan. På förhand var det få som trodde att de skulle kunna utmana om titeln på nytt, men när 21 matcher är spelade innehas ändå förstaplatsen två pinnar före Malmö FF. Räcker det ända in i kaklet? Som IFK sett ut, är det mer än möjligt.

Givet spelvärde

2,85-3,50-2,64. Det står 1X2-marknaden i just nu.

Och här vill jag påstå att oddssättarna inte alls gjort jobbet. Mer rättvisande – ja, om tvåan stod i runt 2,20x kanske? Stor värdelucka där, med andra ord.

På hemmaplan är Östersund svåra att handskas med; bara tre av 11 matcher har förlorats, men å andra sidan har man haft stora problem när toppmotstånd kommit på besök. Tabelltrean AIK vann med 2-0 på Jämtkraft Arena, tvåan Malmö med 4-1 och femman Örebro med 4-2.

Dessutom trivs IFK oerhört bra på plast, så hemma-/bortafaktorns tyngd minskar med det.

Sedan Jens Gustafsson tog över tränarrodret från Janne Andersson har tio matcher avverkats och trots en hel del spelartapp under samma period är han fortfarande obesegrad som tränare – mot svenskt motstånd, i tio matcher.

Viss skadeproblematik tynger IFK, men problemen har funnits en bra tid tillbaka. Kalle Holmberg ser ut att komma tillbaka i speldugligt skick medan Nicklas Bärkroth utgår med en avstängning. Bättre besked på truppfronten för Östersund, men mittfältspjäsen Brwa Nouri står som avstängd. Brutalt avbräck!

Tycker inte det finns så mycket att diskutera här – IFK Norrköping ska givetvis vara större favoriter. Med den bakgrundskunskapen finns flera intressanta spelobjekt att vraka mellan. Vårt val fallet på Norrköping +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 1,90 gånger pengarna hos Bet365 (1 000 kronor i välkomstbonus).

Speltips:

Speltips: Norrköping +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 21/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 35%
X: 29%
2: 38%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 48%