21 juli 2018 Östersund Trelleborg Speltips

Speltips, Östersund – Kalmar 7/5: Missvisande 1X2-odds

Östersund och Kalmar har båda spelat ihop en knapp skörd och när de möter varandra på Jämtkraft Arena anser vi värdens favoritskap som snäppet för stort. Skrällpolletter – in!

Undertecknad var en – av få? – som inte köpte den här hajpen runt Östersund innan spelårets startskott. Även fast de spelar en underhållande, möjligen naiv, fotboll och stod för ett par imponerande prestationer i början, har de inte fixat ihop fler än åtta pinnar på de inledande sju fajterna. Med det hittas de precis ovanför strecket, men undra om ÖFK inte kommer hittas i bottentrion när allt ska summeras?

Gällande Kalmar – samma sak. De tänktes, av oddssättarna, vara en utmanare på den övre tabellhalvan. Skumt nog med tanke på hur lite de bevisat och det faktum att truppen känns tunn, alltför tunn för att utmana om de bättre platserna. Precis som sina motståndare här har de skrapat ihop åtta pinnar; resultatraden – 2-2-3.

Kalmar bör ses med bra chans

Med andra ord är det två överskattade lag vi har att göra med här.

Inför den här bataljen är det däremot, utan behov av diskussion, Östersund som fått oförtjänt stort förtroende av oddssättarna. Deras brister har synats rejält i de två senaste matcherna – och mot Örebro skrevs förlustsiffrorna 2-4. Mot Djurgården? 0-3. Dessförinnan spelade man oavgjort, mållöst, mot Gefle.

Defensiven har varit lättuppluckrad för värdens motståndare. Samma visa nu mot Kalmar?

Smålänningarna brukar ha det svårt på plast, vilket pryder Jämtkraft Arena, men bör ändå ses med stora poängmöjligheter. Truppen är helt okej i allsvenska mått mätt – bättre än Östersunds dito. Formen pekar dessutom uppåt; nu senast värjdes Örebro undan med 3-2 och endast en av de fem senaste matcherna har torskats.

Bättre på skadefronten för KFF också. Klart färre bekymmer nu när de tre Elm:arna är hela, redo för spel.

Räknar med en tät fajt som kan sluta hur som helst. Värden har i alla fall blivit alltför stora favoriter och Kalmar spelas därför med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – till finfina 2,05 x smeten hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Kalmar +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 7/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 46%
X: 29%
2: 28%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 52%