7 maj 2018 Sirius Örebro Speltips

Speltips, Östersund – Örebro 27/4: Överodds modellen större

Östersund och Örebro – två lag med intressanta offensiver – ryker ihop på Jämtkraft Arenas plastmatta och för våran del landar spelvalet i ett målobjekt till strax under dubbelt betalt.

Fastän J-Södra, tillsammans med GIF Sundsvall, toppar Allsvenskan har de, i egenskap av nykomlingar, kommit lite i skymundan av just – Östersund. Den allsvenska debutanten har visat att de är här för att spela fotboll, föra och vinna matcher – inte ställa upp murar, som det annars ofta ser ut för nykomlingar underifrån. Åtta pinnar på fem matcher – två vinster, två kryss och en förlust – är facit.

Ett snäpp, en pinne, uppåt i tabellen finner vi Örebro SK. De har målats ut som en potentiell utmanare i toppen och visst har de visat att det finns potential för det, även om det varit lite upp och ner i prestationerna. Tre treor och två nollor har kammats in och förra veckan vändes 1-2 till 3-2 mot starka Blåvitt under de avslutande 25 minuterna. En minut behövde Maic Sema på sig för att kvittera och sedan satte han även spiken i kistan minuterna senare.

Målrikt att vänta

För Örebro har melodin, under starten av spelåret, ljudit – full fart framåt. En frejdig anfallsfotboll, där kvalitéerna också finns, har varvats med taffligt försvarsspel. De fyra matcherna efter 0-2-förlusten i premiären mot Djurgården har klivit över 2,5 mål och tre av dem har bjudit på minst fyra baljor.

Nu kommer Östersund, som förvisso varit hyfsat försvarsstarka, men också vill spela framåtlutad fotboll på besök. Förvånansvärt starka har de varit och att matchen mot Gefle senast slutade 0-0 speglade inte alls matchbilden eller chansfördelningen. Ineffektivt då – bättre nu? Såvida chanserna skapas finns ingen anledning att vara orolig.

Det är alltså två parter som vill spela offensiv fotboll och de kommer få slåss hårt om taktpinnen, vilket i sin tur borde bidra till ett svajigt spel – fram och tillbaka. Ytor kommer finnas och båda ska kunna luckra upp varandras försvar.

Överspelet på 2,5-målslinan har inte betala en punkt över 1,80x menar jag – nu ställer Unibet ut 1,97x för samma spel och då är det på tal om en miss modellen större av oddssättarna. Till kassan, illa kvickt!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:20, onsdag 27/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 48%
X: 28%
2: 27%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%