Speltips, Panathinaikos – AIK 28/7: Tufft hinder för solnaiterna

Spelbloggare Publicerat: 28 July 2016

Panathinaikos är nästa hinder för AIK i kvalet till Europa League och vi tror dessvärre att solnaiterna kommer få stora problem på Apostolos Nikolaidis Stadium.

En mycket svårare lott, ja, det kunde de knappast få, AIK.

Den grekiska storklubben Panathinaikos är oerhört kvalitativ; är alltid uppe och tampas i toppen av den inhemska serien och på de senaste sju spelåren kan de stoltsera med en förstaplats och fyra silvermedaljer – i en serie som är flera nivåer bättre än Allsvenskan.

I Panathinaikostruppen hittar vi för övrigt två svenskar; landslagsmännen Marcus Berg och Niklas Hult. Den förstnämnde har utvecklats till en av lagets viktigaste spelare – om inte den viktigaste – och under fjolåret spottade han in 17 seriemål på 27 matcher, varav 24 från start.

Det är med fin form som AIK kommer till det här dubbelmötet. De har både vunnit och hållit nollan i de fyra kvalmatcherna, förvisso mot klart sämre motstånd, som spelats och i slutet av den förra veckan krossades rivalen Hammarby med 3-0 – på bortaplan. Femteplatsen innehas i den täta allsvenska toppstriden.

Trots allt – klasskillnad

Panathinaikos står inför deras första tävlingsfajt detta spelår efter en sommar med en hel del rockader i truppen, men flera starka pjäser har tillkommit i truppen och man ska normalt vara flera snäpp bättre än AIK.

Och risken för underskattning? Efter att Panathinaikos trillat ut EL-kvalet mot azerbajdzjanska Qabala under fjolåret, lär fokuset vara totalt. Räkna med en toppad startelva och starkt revanschlystna spelare.

– Vi ska inte göra om samma misstag, säger kaptenen Zeca enligt sdna.gr.

Såklart, så låter det alltid – men Panathinaikos väntas satsa stort på Europaspelet under året och då ska inte AIK vara en alltför tuff nöt att knäcka…

AIK:s fina form till trots, här ska klasskillnaden vara så pass stor att man får vara nöjda med en uddamålsförlust på bortaplan. Grekiska klubbar är normalt oerhört starka på hemmaplan och när PAOK löste 1-1, oavgjort, borta mot Ajax i CL-kvalet under tisdagen, visade de att den grekiska fotbollen fortfarande håller hög nivå.

Panathinaikos -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till 1,95 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kr i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Panathinaikos -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, torsdag 28/7
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: