28 augusti 2018 Dynamo Kiev Ajax Speltips

Speltips, Panathinaikos – Ajax 15/9: Melodin ljuder – full fart framåt

Grekiska Panathinaikos välkomnar holländska Ajax till huvudstaden Aten – och med tanke på hur bortalaget brukar uppträda kan vi inte annat än att tro på ett målpartaj.

Besvikelsen är enorm i klassiska Ajax efter att man trillat ur CL-playoffet mot ryska Rostov; där spelade man 1-1 hemma och förlorade sedermera med förkrossande 1-4 borta – trots relativt stort favoritskap.

Men motivationen att prestera här i Europa League är förstås stor för holländarna.

Värden för matchen, Panathinaikos, har precis startat spelåret och hittills har endast en match spelat i den inhemska serien, mot Levadiakos och den vanns med tre mål mot noll. Man tillhör toppskiktet i landet, men kan sällan utmana dominerande Olympiakos om titeln.

För att nå hit har Panathinaikos städat undan Qabala, svenska AIK och Bröndby. Två tveksamma prestationer mot det azerbajdzjanska motståndet, men därefter har det sett bra ut. Varken AIK eller Bröndby var några svåra nötter att knäcka…

Bertrand Traore är osäker för spel för värden. Gästernas Christian Ledesma och Giorgos Koutroumbis likaså.

Mål – åt båda håll?

Faktum är att Ajax redan mött ett grekiskt motstånd i årets Europaspel; PAOK. Hemmamötet slutade 1-1 och borta lyckades man faktiskt vinna, med två mål mot ett. Lite flyt då, men vi fick också se vilken klass detta Ajax besitter.

Offensivt håller holländarna fantastisk standard och de spottar in mål, men laget är ungt och oerfaret. Försvarsspelet nedprioriteras ofta och det blir inte sällan deras fall. Bortamatchen mot Rostov var ett utmärkt exempel på det, 1-4 i baken.

Även Panathinaikos kommer vilja styra den här matchen med kontroll över situationen, kommer matchbilden självklart påverkas stort av Ajax anfallsglädje och slappa försvarsspel.

Det finns ju ett klassiskt uttryck om att det krävs ett mål för att öppna upp en matchbild, men här tror vi att det kommer vara öppna dörrar åt båda håll redan från start…

Och mål? Ja, med rådande målform för båda parter borde det bjudas på minst ett åt vardera håll.

BLGM – ja spelas till 2,05 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 15/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 30%
2: 32%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 59%