Speltips, PAOK – Ajax 3/8: Grekiskt favoritskap i returen

Grekiska PAOK sitter i förarsätet inför returen, på hemmaplan, mot holländska Ajax efter 1-1 borta. Oddssättarna menar dock att det ska vara nära på fifty-fifty – något vi inte kan instämma i.

I vårt speltips till det första mötet mellan dessa två pekade vi på att Ajax möjligen är smått överskattade; inte redo för den stora scenen ännu, med unga spelare utan vidare rutin. Faktum är att startelvans medelålder i det mötet var på 21 år. Kan det bli deras fall redan här?

Nu blev det alltså oavgjort, 1-1, på Amsterdam Arena – ett kanske inte helt rättvisande resultat sett till matchbilden. Holländarna dominerade bollinnehavet totalt och skapade också klart flest målchanser. Ska också nämnas att en rejäl målvaktstavla låg bakom PAOK:s 1-0-balja. Trots allt; Ajax stod för en relativt bra insats och hoppet om att avancera vidare är allt annat än sinat – faktum är att de, enligt oddssättarna, alltjämt är favoriter till det.

PAOK ska vara klara favoriter

Grekisk klubbfotboll ska inte underskattas och PAOK är en kraft som ska kunna utmana i Europa, även Champions League.

Här spelar de, PAOK, på hemmaplan och bortamatcher i Grekland är alltid svåra – lite av ett mardrömsscenario för de flesta motståndarna. Givetvis kommer värden kliva ut med en mer offensiv vilja nu, för att styra och ställa – men någon superoffensiv blir det knappast.

Orutinen kan, som nämnt, bli Ajax fall. Nu spelar de på bortaplan, vilket ska försvåra möjligheterna till att kontrollera vad som händer ute på planen. När positionerna, som de väntas, kommer pushas upp blir holländarna extremt sårbara…

Polacken Arkadiusz Milic, en stora stjärnan i Ajax, ser ut att lämna klubben vilken dag som helst och kommer således, precis som i match nummer ett, inte medverka. Ett stort minus, inte bara här utan för hela säsongen.

Det ska vara klar fördel PAOK, menar vi, och de spelas med försäkringen att få pengarna tillbaka vid avgjort, draw no bet, till 1,91 gånger pengarna hos vår favoritbookie, William Hill, som ni får en välkomstbonus på 1 000 kronor hos här!

Speltips:

Speltips: PAOK vinner (pengarna tillbaka vid oavgjort)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, onsdag 3/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 37%
X: 30%
2: 35%
Över 2,5 mål: 46%
Under 2,5 mål: 56%