Speltips, PAOK – Panathinaikos 31/5: Var hamnar CL-biljetten?

Tunt matchutbud i den europeiska fotbollen, men vi har hittat ett intressant spelobjekt i den grekiska förstadivisionen när det vankas seriefinal i playoffet mot Champions – respektive Europa League mellan PAOK och Panathinaikos.

Efter det ordinarie seriespelet i den grekiska förstadivisionen, slussas tvåan-femman vidare till en enskild miniserie där ettan löser en CL-biljett, tvåan och trean en EL-dito och fyran hamnar på död mark; får med andra ord inte spela i Europa.

Bakom suveräna Olympiakos Piraeus landade Panathinaikos i serien. PAOK, tio pinnar bakom, kom fyra – nu är de sistnämnda etta i miniserien och de förstnämnda tvåa. En pinne skiljer dem åt medan AEK Athens jagar häck i häl. Panionios är tvärsist med den katastrofala resultatraden 0-1-4.

Det blir alltså Europaspel för båda dessa två. Den eventuella vinnaren här, eftersom det är den sista fajten, plockar CL-biljetten medan kryss innebär att PAOK plockar den.

Ettan plockas

Inför fajten får PAOK ses som den för tillfället vassare parten; det är inte så att de är direkt bättre, men de har visat upp positivare tendenser på sistone och står utan förlust i sju matcher efter varandra; 4-3-0. Hemmaspelet är dessutom oerhört starkt och fem raka på Toumba Stadium har vunnits.

Gästerna däremot, de har haft det tufft – på resande fot. Tre av de fem senaste har torskats och två slutat oavgjorda.

Nu sitter Panathinaikos i en så pass tuff sits att de måste vinna – och då kan det lätt smälla till bakåt, om det exempelvis skulle stå oavgjort en bit in i andra halvlek och positionerna pushats upp. Klart enklare med en sådan uppgift på hemmaplan.

Därtill är truppstatusen, illa tajmat, usel för bortalaget. De har, förutom ett par skador, Stathis Tavlaridis, Lucas Villafenez avstängda medan anfallsstjärnan tillika svensken Marcus Berg – 17 mål på 27 matcher – inte heller han kan medverka.

Det mesta talar för ettan och den spelas till 2,25 x insatsen hos William Hill.

Speltips:

Speltips: PAOK vinner, rak etta
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:15, tisdag 31/5
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 44%
X: 31%
2: 28%
Över 2,5 mål: 40%
Under 2,5 mål: 65%