Speltips, Polen – Nordirland 12/6: Oddssättarna dukar ut spelvärde

Spelbloggare Publicerat: 11 June 2016

Grupp C i EM 2016 öppnas av Polen och Nordirland på Allianz Riviera, Nice, varifrån vi anser att det polska favoritskapet bör vara större än oddssättarna antyder – mycket större.

Polen kommer till mästerskapet som en liten outsider till de stora jättarna. Prestationerna i kvalet har såklart fått det att darra i benen på flera konkurrenter; det faktum att man besegrade Tyskland vid ett tillfälle och bara hamnade pinnen bakom dem i kvalet.

Kan de plocka andraplatsen bakom den väntade ettan Tyskland – eller till och med hamna på toppen av kullen? Ukraina är en stark utmanare medan just Nordirland väntas hamna på jumboplatsen, vilket vi på Spelbloggare.se också spelat till 1,65 x insatsen.

Det här är ett historiskt EM för Nordirland – deras första i landets historia. En stor skalp redan det och spelarna ska vara här för att se, lära och njuta. Eventuellt också sätta stopp i maskineriet för någon av de stora nationerna?

Polen löser uppgiften

Hur kunde då Nordirland nå hit? Enkelt – ett löjligt tacksamt kval. Det fanns inte en enda namnstark motståndare i gruppen; det är helt klart skillnad på att värja undan exempelvis Rumänien och Ungern än Tyskland och just Polen.

Polen ser undertecknad som en av de mest intressanta nationerna i mästerskapet och tror absolut att de kan utmana en bit. Med Robert Lewandowski på topp – en av världens bästa anfallare – kan det mesta hända. I genrepet mot Litauen saknades han – slutresultatet skrevs 0-0 – och avsaknaden av honom var stor.

Bristen på rutin är också betydande för de nordirländska spelarna…

Kan inte alls förstå varför oddsen fortfarande är så pass bra på spelen till Polens favör, att de inte spelats ner.

Det ska i alla fall skilja minst en siffra mellan dessa två, även om premiärer ofta bäddar för skrällar. Polen spelas med -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid uddamålsseger – till dubbelt betalt hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Polen -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 12/6
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: