Speltips, Polen – Portugal 30/6: Stort spelvärde hittat!

Spelbloggare Publicerat: 30 June 2016

Kvartsfinal nummer ett i EM står på schemat. Polen och Portugal möter varandra på Stade Vélodrome, varifrån ena sidans favoritskap blivit alldeles för stort på förhand. Skrällchans – ja!

Polen har visat att de är här i mästerskapet för att utmana om titeln på fullaste allvar. Även om de flesta sett dem som en intressant fotbollsnation på förhand, är det färre som trott att de ska kunna utmana de stora jättarna – undertecknad har däremot trott hårt på dem från start.

De visade upp fina kvalitéer redan i kvalet; blev därefter tvåa här i gruppspelet efter vinster vinster över Ukraina och Nordirland samt oavgjort mot Tyskland. I åttondelsfinalen skickades Schweiz ut efter 1-1 under såväl ordinarie tid som förlängningen, innan man kunde dra det längsta strået i straffläggningen.

En desto krokigare väg har fört Portugal hit. Trots relativt enkelt motstånd i gruppspelet – Island, Österrike och Ungern – lyckades inte en enda fajt vinnas och de avancerade vidare som en av de bästa treorna med tre kryss på kontot. Kroatien, som under perioder var dominanter, värjdes undan på övertid – men helt rättvisande var väl inte det?

Portugal rejält överskattade

Har svårt att se varför Portugal är så pass stor favorit inför matchen – om de ens ska vara det? I min bok känns det här mer eller mindre som femtio-femtio, och var värdet hittas är då tveklöst.

På spelen till Polens favör, förstås!

Polen har imponerat klart mer på undertecknad än Portugal. De har visat att de kan stå upp mot de allra bästa – Tyskland – och har en hårt underskattad trupp. Kollektivet är urstarkt, och framme i banan finns framförallt Robert Lewandowski.

En faktor som oroar för Portugal är att fixstjärnan Cristiano Ronaldo inte ser ut att vara i sin bästa form – han har missat oroväckande många målmöjligheter.

Att vi får 4,00 x insatsen för den raka ettan, när Portugal ännu inte vunnit en enda fajt, eller ens direkt imponerat i någon, under 90 minuter är ingenting annat än en missbedömning av oddssättarna.

Polletter – in! Saknar ni konto hos William Hill som erbjuder det högsta oddset klicka här för 1 000 kr bonus.

Speltips:

Speltips: Polen vinner under ordinarie tid, rak etta
Odds: 4,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, torsdag 30/6
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: