Speltips, Polen – Sverige 2/6: Målspel från kvalfajten

Spelbloggare Publicerat: 1 June 2016

De svenska damerna fortsätter deras jakt på en EM-biljett och vill vässa formen inför OS. Nästa motståndare är Polen – och då testar vi ett spel på målmarknaden.

Det är mer eller mindre redan klappat och klart; Sverige kommer lösa förstaplatsen i kvalgrupp 4. Försprånget är redan så pass stort att det inte ska kunna hämtas in och motståndet är flera klasser sämre.

1. Sverige, 4: 4-0-0, 12p, +10
2. Slovakien, 6: 3-0-3, 9p, +3
3. Danmark, 4: 2-1-1, 7p, +4
4. Polen, 5: 2-1-2, 7p, +0
5. Moldavien, 5: 0-0-5, 0p, -17

Åtta matcher ska spelas och det mesta tyder på att Pia Sundhages damer kommer lösa förstaplatsen utan en enda tappad pinne – så pass stor ska klasskillnaden vara till resterande konkurrenter.

Målspelet testas

Total klasskillnad ska råda. Polen är inte i närheten av samma nivå som de svenska damerna och det här lär bli en bekväm 90-minutersresa.

Försvarsspelet har varit oerhört imponerande från Sveriges sida; i de här fyra vinstmatcherna har nollan också hållits i samtliga. Målskillnaden? 10-0! Nu står ett Polen, som senast förlorade över Slovakien, vilka Sverige i sin tur plockade ner med 3-0, som motståndare. Siffror som talar för sig själva.

– Ja, jag vill inte säga det högt att det är ett bekvämt motstånd. Vi kan väl säga ett annorlunda motstånd, säger Pia Sundhage till Expressen inför matchen.

Det finns dock ett, eller snarare två, orosmoment i den svenska truppen. Mittbacksparet Linda Sembrant-Nilla Fischer ser ut att missa matchen. Fischer är helt out medan allt talar för att Sembrant missar fajten.

Alldeles oavsett ska Sverige styra det här tillräckligt hårt för att inte behöva släppa in ett mål. Eftersom utbudet är så pass tunt på spelmarknaden, får vi skicka in polletterna på BLGM – nej till 1,90 x smeten hos Nordicbet.

Speltips:

Speltips: BLGM – nej
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp: 18:00, torsdag 2/6
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: