Speltips, Porto – Leicester 7/12: Här finns värde att tälja

Spelbloggare Publicerat: 6 December 2016

Porto har kniven mot strupen när de tar emot den klara gruppettan och förmodat roterande Leicester City på Estádio de Dragão. Men är inte deras favoritskap lite stort?

Historien om sensationen Leicester kan ni redan; från bottentippade, till att vinna förra årets Premier League – den största skrällen i fotbolls-Europa under modern tid. Nu, 14 matcher in i serien – strax ovanför nedflyttningsstrecket. Men! Mycket det mesta fokus har varit på just Champions League och där är man klara för slutspel som ettor med fyra vinster och ett kryss.

Som situationen ser ut, är det helt omöjligt att veta vartåt det barkar för Leicester…

Klassiska Porto har alltid varit en av de främsta klubbfotbollsmakterna i Portugal, under långa perioder rena dominanter. De är alltid med och fäktas uppe i toppen, men hamnar lite på efterkälken mot framförallt Benfica de senaste åren. När 12 matcher av årets seriespel är avverkat är man placerade trea, med fyra pinnar upp till toppen av kullen och den nämnda konkurrenten.

Här i CL skulle en vinst innebära att Porto blir slutspelsklara, helt oberoende på resultatet i den parallella matchen. Oavgjort och förlust innebär att de är i stor fara.

Galen målstatistik

Det kommer roteras friskt i Leicester, det är tveklöst. Sannolikt i större delar av startelvan. Givetvis ska hemmafavoritskapet med det växa flera snäpp – men såhär mycket, i rådande form för Porto?

Portos offensiva maskineri har tappat farten totalt, detta medan defensiven klickat ihop på ett utmärkt sätt. Före 1-0-vinsten över Sporting Braga – målet kom i den 95:e (!) minuten – hade fyra raka 0-0-matcher radats upp. Någon form av rekord? Åtta raka under 2,5 mål också.

Trots rotation, ett kapabelt motstånd står på andra sidan planhalvan för Porto. Leicester har varit inblandade i en del målglada fajter under hösten, men nu när det en annan startelva som ska formas och på hemmaplan är det portugiserna som ska sätta tonen.

Bortaspelare som kommer in och vill visa framfötterna inför Claudio Ranieri och en värd som tappat den offensiva udden totalt, men fått ihop defensiven exemplariskt. Lutar åt – målsnålt.

1,85 x insatsen får vi för underspelet på 2,75-målslinan – runt samma siffror hade jag plitat ut på 2,5-linan, om jag haft titeln oddssättare.

Underspelet plockas hos Bet365 och hos dem får ni 1 000 kronor i välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 7/12
TV:  viasathockey logo viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: