Speltips Napoli Roma 5 juli 2020

Speltips, Porto – Roma 17/8: Vi dubblar polletterna

Playoffrundan till Champions Leagues hetaste dubbelmöte står utan tvekan Porto och Roma för. Portugiserna är erkänt hemmastarka i Europa och ska kunna lösa ett positivt hemmaresultat till returen i Rom.

Det är inte bara två starka krafter i respektive hemland, Portugal och Italien, utan också sådana att räkna med ute i Europa.

Porto blev bara trea i seriespelet under fjolåret och får därför hoppa in nu i den avslutande kvalrundan, före ett eventuellt gruppspel. De har förlorat stämpeln som dominanter i Primeira Liga sedan några år tillbaka och har siktet inställt på att nå dit på nytt.

Gästande Roma landade på tredjeplatsen i förra årets Serie A och det är förstås en besvikelse. Man vill minska avståndet, kvalitets- som poängmässigt, till det Juventus som dominerat den italienska klubbfotbollen under 10-talet. Men först och främst; att nå det absoluta finrummet i Europa, Champions League.

Hemmavinsten betalar bra

Undertecknad ser förstås, precis liksom oddssättarna, Roma som favoriter i det här dubbelmötet – men på hemmaplan borde ändå Porto ses med större favoritskap, med den stora statusen de har i Europa.

Hemmaförlusten mot Dynamo Kiev blev Portos fall i CL under det förra året, men annars har man varit fenomenala på hemmaplan. Dessförinnan; sju vinster och ett kryss på de åtta senaste i CL och då har Chelsea och Bayern München bland andra stått som motståndare.

Estádio do Dragão är med andra ord en mardrömsplats för vilket europeiskt motstånd som helst…

Och formen? Den ser också bra; Rio Ave plockades ner med 3-1 i seriepremiären – på bortaplan.

Serie A har inte startat ännu, vilket borde innebära att Porto är i lite bättre fas inför matchen. Därtill har italienarna tre försvarspjäser skadade; Abdullahi Nura, Antonio Rüdiger samt Mário Rui ser ut att missa matchen.

Hemmavinsten borde vara närmast till hands, men kryssrisken får också ses som relativt stor. Slutsats?

Porto -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid oavgjort – spelas till 1,98 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Porto -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 17/8
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 29%
2: 29%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 58%